Štěkot, zápach a zjizvení psi. Majitelka množírny zaplatí za své chování k retrívrům

Desítky retrívrů žijí v Odrovicích na Brněnsku v nevyhovujících podmínkách.

Trest za množírnu retrívrů

Majitelka údajné psí množírny v Odrovicích na Brněnsku doplatila na špatné zacházení s němými tvářemi – po zásahu úředníků musí velký počet svých retrívrů prodat, navrch ještě zaplatí pokutu. Podle pořadu Krimi Zprávy na CNN Prima NEWS jsou její psi extrémně vyhublí, někteří mají na těle zjevné rány.

Je to už přes půl roku, co web Blesk Tlapky upozornil na smutný případ z Odrovic na Brněnsku, kde se Milena R. měla v nevyhovujících podmínkách starat až o desítky psů. Sousedi si často stěžovali na hluk, zápach a potkany, podle mnohých svědectví zde však trpěla především zvířata.

Majitelka údajné psí množírny se po několika měsících dočkala trestu: Úřady jí přikázaly velkou část psů prodat, mimoto i zaplatit pokutu.

„Konzultovali jsme stav zdejších zvířat s chovateli retrívrů, kteří nám řekli, že psi mají na první pohled špatné zadní nohy a jsou extrémně vyhublí. Byly tam vidět i nějaké rány po těle,“ popisovala reportérka Kateřina Lang z webu Blesk Tlapky.

Spolu s kolegyní se pokusila kontaktovat majitelku množírny už loni v létě. Skončilo to tím, že na ně přítel chovatelky bez varování vystřelil.

Podvyživení psi přitom podle odborníků strádali ve všech směrech. Někteří retrívři neměli očkování na vzteklinu a chyběl jim čip. Veterináři po několika kontrolách konstatovali, že třetina psů je vyhublá a doporučili úředníkům, aby je ženě odebrali.

Chovatelka mezitím rozdělila téměř stovku psů na dvě skupiny – první zůstala v Odrovicích, další se měla přesunout do nedalekých Žabčic. Podle obyvatel Odrovic se však ani po devíti měsících příliš nezměnilo. Psů sice možná mírně ubylo, štěkot, zápach i hlodavci však trápí obec dál.

„Já myslím, že už je tam zpátky tolik pejsků, kolik jich tam bylo prve,“ řekl jeden z místních pro Krimi Zprávy. „Slyšíme to tady, už to zase smrdí, jak všude čurají. Bude jich tam kolem sedmdesáti.“

Samotná majitelka se k případu odmítá vyjádřit. Ke zmíněnému odebrání zvířat a k uhrazení pokuty ještě podle Krimi Zpráv nedošlo, o psy a o prostředí, ve kterém němé tváře žijí, se i nadále budou zajímat úředníci a veterináři.

Tagy: