Krvavý útok v Miláně. Muž v obchodě bodal do lidí, v nemocnici skončil i známý fotbalista

K incidentu došlo ve čtvrtek večer v supermarketu na předměstí Milána. Po útoku nožem utrpělo zranění pět lidí, jeden člověk později zemřel. Mezi hospitalizovanými je podle italských médií i kmenový hráč londýnského Arsenalu Pablo Mari, který aktuálně hostuje v italské Monze.

Policie v souvislosti s incidentem zadržela 46letého muže a umístila ho do vazby. Podle webu Football-Italia měl vzít z regálu nůž a útočit s ním na náhodně vybrané lidi. Pokladní řádění agresora nepřežila, čtyři další lidé utrpěli zranění. Mezi nimi je i fotbalista Pablo Mari, který byl převezen do nemocnice, informují Football-Italia i BBC.

„Pablo Mari má poměrně hlubokou ránu na zádech, která naštěstí nedošla k jeho životně důležitým orgánům, jako jsou plíce. Jeho život není ohrožen, měl by se rychle zotavit,“ řekl pro Sky Italy výkonný šéf Monzy Adriano Galliani.

Motiv krvavého útoku nyní vyšetřují policisté. Ti už stihli vyloučit, že se jednalo o teroristický čin. Pachatel se podle nich v minulosti léčil s psychickou poruchou.

Tagy: