Kuba tragicky ztratil rodiče. Když našel štěstí v manželce a dcerce, přišla krutá rána

Osud ke Kubovi nebyl milostivý. V mladí to byl právě on, kdo našel svou maminku oběšenou v bytě. O pár let později se pak do poslední chvíle staral o tatínka, který bojoval se závažnou nemocí. I přes kruté rány se těšil ze života: našel milovanou manželku Odettu a společně na svět přivedli dceru Beatrix. Chvíle štěstí však zničila rakovina kůže, Kubovi zbýval rok života.

Kuba vyrůstal coby jedináček v disfunkční rodině. Ačkoliv svou matku a otce miloval, společné soužití mu přinášelo mnoho nepříjemného. Nikdo však nečekal, že se jeho maminka uchýlí k sebevraždě. Byl to právě její jediný syn, který ji našel oběšenou v bytě, spolu s dopisem na rozloučenou.

Tehdy náctiletý chlapec přišel o vzor a začal žít na vlastní pěst. Rány osudu se přitom Kubovi nevyhýbaly. O pár let později přišla další tragédie – lékaři jeho tatínkovi zjistili závažnou nemoc. Syn se o něj pak staral až do posledních chvil, následně však Kuba zůstal bez rodiny. Naštěstí mu tehdy pomáhali alespoň jeho přátelé, kterých měl nespočet, a ačkoli ztratil oba rodiče, mohl právě díky kamarádům těžké období překlenout a těšit ze života.

Štěstí následně našel v lásce, konkrétně ve své manželce Odettě. Společně na svět přivedli dceru Beatrix, jež se pro něj stala vším. Kuba toužil své rodině dopřát vše, co sám nezažil – chránit ji, podporovat a milovat. Jenže vše zničila krutá diagnóza: zhoubný melanom a rakovina kůže v pokročilém stádiu.

Manželka nemá nárok na podporu

Statečně bojoval a nikomu kromě své manželky neřekl, že mu zbývá zhruba rok života. Nechtěl tomu věřit a doufal, že i přes obrovské bolesti dokáže zákeřnou nemoc porazit. Bohužel, prohrál. Zanechal po sobě manželku a tříletou dcerku, pro které jejich přátelé nyní založili sbírku na stránkách Donio.

„Kuba byl na život sám od mladistvého věku a poslední roky navíc pečoval o manželku na rodičovské dovolené a tříletou dcerku. Neměl možnost nashromáždit dostatečné prostředky na to, aby se jeho lásky mohly připravit na život bez něj. Kvůli nemoci nemohl pracovat, a tak neměl možnost odvádět státu povinné poplatky. Kvůli tomu ztrácí Odetta nárok na podporu od státu a vdovský důchod,“ vysvětlili přátelé.

Po smrti manžela je Odetta na vše sama. „Všechny peníze budou využity na základní potřeby, jako je nájem, potraviny, školka a oblečení. Už tak je pro ni náročné, když malá Bibu volá do nebe: ‚Tatínku, kde jsi?‘,“ pokračují blízcí. Pokud i vy chcete rodině, která tragicky přišla o milujícího otce a manžela pomoci, můžete tak učinit ZDE.

Tagy: