Vendulku z Básníků napadli pitbullové. Oblíbená herečka teď nemůže chodit a prosí o pomoc

Eva Jeníčková

Herečka Eva Janíčková nemůže chodit a prosí o pomoc

Herečka Eva Jeníčková kvůli čtyři roky starému zranění nemůže chodit. Hvězda filmu Sněženky a machři a představitelka Vendulky ze série Básníků nyní prosí o pomoc, shání peníze na náročnou a drahou léčbu. Přispět může každý ve veřejné sbírce.

Jeníčkovou před čtyřmi lety povalili dva američtí pitbulteriéři. Herečka si při pádu poranila vazy. Jak moc je její stav vážný, se ukázalo až po letech. „Utrhly se mi všechny tři hamstringy v zadní části nohy, které jsou spojené doslova jen drobounkou nití se spodní částí pánve,“ popsala Jeníčková.

Už sice podstoupila jednu náročnou operaci, stále ale není schopná na nemocné noze stát. Na hereččinu těžkou situaci upozornila její kamarádka na stránce charitativní organizace Gofundme.com. Tam se nyní Jeníčková, která žije v USA, snaží vybrat peníze na náročnou léčbu.

Potřebuje zhruba 50 tisíc dolarů (více než 1,2 milionu korun). Zatím vybrala něco přes čtyři tisíce dolarů (téměř 100 tisíc korun).

„Vždycky jsem měla pocit, že musím být soběstačná. Tohle mě ale naučilo, že se zraněními a nemocemi to není vždy možné. Učí vás to pokoře a vděku za lidi, kteří se o vás starají a pomáhají jakýmkoli způsobem,“ dodala Jeníčková.

Pomoci známé herečce libovolnou finanční částkou můžete pod tímto odkazem.

Tagy: