Nehoda změnila malé Dominice život: Ochrnula a je na plicní ventilaci. Svůj boj nevzdává

Dominika byla usměvavá dívka, která si užívala života. Vše se však změnilo 17. března 2018, kdy došlo k vážné dopravní nehodě. V nemocnici bojovala o život. Ačkoliv první těžkou bitvu vyhrála, dostavily se komplikace. Kvůli zranění jí otekla mícha, zcela ochrnula a musela být připojena k umělé plicní ventilaci. Nyní jedenáctiletá slečna ušla za čtyři roky velký kus cesty, přesto potřebuje pomoc. Aby se její stav nadále zlepšoval, musí podstoupit aplikaci kmenových buněk. Ta je však finančně velmi náročná.

V březnu před čtyřmi lety se Dominice a její rodině zásadně změnil život. Po vážné autonehodě v nemocnici dívka bojovala o život. Následkem zranění jí otekla mícha, kvůli čemuž nemohla hýbat končetinami a bránice nepodporovala správně dýchaní. Její život se stal závislý na umělé plicní ventilaci.

Dominika se ale nevzdala. Podstupuje náročné rehabilitace, intenzivní cvičení a má za sebou aplikaci kmenových buněk. Její stav se zlepšuje a z dříve zcela nehybné dívenky je slečna, která zvládne zahýbat rameny, rukama a nohama. Všemu však předchází opravdu velká koncentrace.

Veškeré úsilí nese ovoce, jenže cesta k lehčímu životu je stále dlouhá a náročná. Dominika s rodinou proto prosí o pomoc. Založili sbírku na stránkách Donio, kde shání finanční dary na další aplikaci kmenových buněk. Již dříve jí tato procedura pomohla, je však velice finančně náročná.

Pokud by se podařilo vybral celou částku, rodina ji využije na uhrazení nákladů spojených s aplikací kmenových buněk v nemocnici na Slovensku. Díky proceduře by se malá bojovnice opět o krok přiblížila k normálnímu životu. Když by se vybral větší finanční obnos, rodina by ho znovu využila na následné další aplikace kmenových buněk.

Pokud chcete Dominice pomoci, můžete tak učinit ZDE. Rodina Dominice zřídila také vlastní transparentní účet, jehož prostřednictvím můžete malé bojovnici v budoucnu finančně pomoci s dalšími výdaji spojenými s její léčbou – transparentní účet Dominiky Jindráčkové 4702032013/0800.

Tagy: