Kulidakis: Maláčová s Konečnou by budily lidi ze spaní. Zastupují dva různé světy, namítl Šídlo

Komentátoři Thomas Kulidakis a Jindřich Šídlo

360°, Jan Farský, David Pražák, Jan Jakob, Jan Hrnčíř, Thomas Kulidakis, Jindřich Šídlo, Michael Žantovský - 7.10. v 22:26

Předsedkyně stran Jana Maláčová (SOCDEM) a Kateřina Konečná (KSČM) by mohly být tým budící ze spaní všechny, kteří jsou spokojeni s dnešním statem quo. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl komentátor Thomas Kulidakis. Reagoval tím na posun Maláčové do čela SOCDEM a spekulace o spolupráci s komunistickou stranou v čele s Kateřinou Konečnou. Komentátor Seznam Zpráv Jindřich Šídlo namítl, že zastupují dva různé světy.

„Jana Maláčová, Kateřina Konečná plus Lubomír Zaorálek a někdo další by mohli být týmem, který by jistě budil ze spaní všechny ty, kteří jsou spokojeni s dnešním statem quo. V případě, že by se takto sjednotila levicová scéna, tedy hlavně její představitelé, mohli by mít i 15, 17 procent,“ uvažoval ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Thomas Kulidakis. Doplnil, že věc, kterou sociální demokraté ještě nezkusili, je vrátit se ke svým kořenům a opět bojovat za pracující. A zároveň být kritičtí vůči pravicově liberálně progresivním stranám, které jsou nyní ve vládě.

ČTĚTE TAKÉ: Buzková: Maláčová staví budoucnost SOCDEM na spolupráci s komunisty. Je to likvidace strany

Podle komentátora Seznam Zpráv Jindřicha Šídla je představa o 17 procentech velmi optimistická vzhledem k výsledkům stran v poslední sérii voleb. Uznal ale, že by mohla vzniknout významná síla. „Sociální demokraté a komunisté mají naprosto zásadně rozdílný pohled na svět,“ komentoval Šídlo. Doplnil, že zatímco sociální demokraté se zasloužili o vstup České republiky do Evropské unie a NATO, komunisté těmto institucím výrazně odporují. „Dát tyhle věci dohromady je skutečně civilizačně velikánský rozpor,“ dodal.

Sama Maláčová již spojení s komunisty a koalicí Stačilo vyloučila. „Pokud by se dohodly oboustranně, tak by to byla samozřejmě velmi významná politická síla,“ dodal Kulidakis.

Podle Šídla je momentálně SOCDEM v mimořádně kritické situaci. „Pokud se příště nedostanou do Sněmovny, což nevylučuji, tak ta strana v podstatě skončí, její existence nemá smysl,“ pronesl Šídlo. Zároveň dodal, že u dnešních sociálních demokratů převažuje vůle ke sbližování s komunisty Konečné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spolupráce SOCDEM s komunistkou Konečnou? Maláčová kličkuje, straníci se obávají destrukce

Tagy: