Kulidakis: Politika zhloupla. Co předvedl Novotný, je kýbl hnusu a ostuda pro celou ODS

Komentátor Thomas Kulidakis

Komentátoři Kulidakis a Schmarcz o vulgaritách ve Sněmovně

Za kýbl hnusu označil vyjádření starosty Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) komentátor Thomas Kulidakis. Ve vysílání CNN Prima NEWS také uvedl, že česká politika zhloupla. S tím souhlasí i komentátor Martin Schmarcz, který podotkl, že vulgarismy jsou spíše ukázkou slabosti než skutečné politické síly.

Slova Novotného o nemocné dceři Felixe Slováčka ostře odsoudil komentátor Thomas Kulidakis. „To, co udělal, je naprostý vrchol hnusu, to je prostě kýbl hnusu. Obzvláště když se bavíme o tom, že otci říká, že mu umře dcera, která je vážně nemocná. To je opravdu hnus. Je to ostuda pro celou ODS,“ rozčílil se Kulidakis.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dno v české Sněmovně. Někteří opoziční politici by měli jít na psychoanalýzu, říká Schmarcz

Reagoval tak na Novotného příspěvek na síti X. „Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí v příspěvku, v němž sdílel fotku Slováčka s europoslankyní Kateřinou Konečnou (KSČM). „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal,“ pokračoval Novotný. Příspěvek následně upravil a část o Slováčkové smazal.

Podle Kulidakise jeho chování odsuzuje většina politiků ODS. „Když se bavíme v kuloárech, tak jsem neslyšel ani jednoho, který by mi řekl, že to schvaluje. Ať si to ODS vyhodnotí sama, podle mě jí to poškozuje,“ dodal Kulidakis.

Vulgarismy ale zazněly v posledních dnech i v Poslanecké sněmovně. „Myslím, že to je projev hlouposti. Kdo je inteligentní, dostatečně vzdělaný a sečtělý, dokáže urazit svého soupeře vzletnými slovy, aniž by musel sahat k vulgarismům. To se týká politiky, která dle mého názoru zhloupla,“ dodal komentátor.

Podobně to vidí i komentátor Martin Schmarcz. „Politika vyměkla. To, že si dneska mnozí pomáhají těmito výrazy, je spíše ukázka slabosti než síly. Já jsem zvyklý na daleko tvrdší souboje lídrů. Dnes se odehrávají spíše v té verbální rovině, a ne v rovině skutečné politické síly,“ sdělil Schmarcz.

Tagy: