Kuriózní nehoda na Berounsku: Horkovzdušný balón se zamotal do větví, posádka uvízla v terénu

V sobotu kolem 19. hodiny zasahovaly jednotky hasičů u pádu horkovzdušného balónu do nepřístupného terénu v lese na Berounsku. Pětičlenné posádce se nic nestalo, samotný balón se však značně zamotal do větví. Záchranáři lidem pomohli do bezpečí. O kuriózní nehodě informovali na sociální síti X středočeští hasiči.

K incidentu došlo poblíž Trubína na Berounsku. „Profesionální jednotka z Berouna a dobrovolné z Počapel, Králova Dvora a Zdic zasahovaly u pádu horkovzdušného balónu do nepřístupného terénu v lese,“ informovali hasiči ze Středočeského kraje na sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Těžká nehoda na Litoměřicku. Po čelním střetu zůstalo sedm zraněných, v autě cestovalo i dítě

„Pětičlenná posádka balónu přistála bez zranění na zemi, ale samotný balón se zamotal do větví stromů. Jednotky za pomoci soustavy lan pomohly lidem ze špatně přístupného terénu. K požáru nedošlo,“ dodali záchranáři.

Jak uvádí web Týdeník policie, na místo vyjely i nejbližší hlídky Policie ČR, včetně velitele. Strážci zákona na místě zjistili, že posádka chtěla s balónem původně přistát o několik stovek metrů dále, nicméně se lano zachytilo o koruny stromů, do kterých poté balón přistál. Koš se mezi stromy sesunul až k zemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smrtelná nehoda na D1. Kamion natlačil auto do návěsu s tankem, zemřel jeden člověk

Tagy:
nehoda les policie hasiči pomoc havárie Středočeský kraj Beroun Berounka terén okres Beroun horkovzdušný balon Zdice Počaply