Děsivé následky tornáda: Řidič odhozeného autobusu bojuje o život, rodina přišla o dům

Rodina Kosových z Moravské Nové Vsi kvůli ničivému čtvrtečnímu tornádu přišla o střechu nad hlavou. Hlava rodiny Robert navíc v nemocnici bojuje o život. Otec dvou malých dětí v době bouře řídil autobus, ten ale tornádo odhodilo z cesty. Vůz se zastavil až o drážní dům, který srovnal se zemí.

Robert Kos se svou manželkou Lenkou vychovávají dvě malé děti ve věku 4 a 7 let. Společně žili v Moravské Nové Vsi, která se řadí do nejvíce postižených obcí ničivým živlem. Nyní se nemají kam vrátit. Tornádo jim vzalo střechu nad hlavou.

V průběhu čtvrteční bouře otec od rodiny řídil autobus na pravidelné lince Hodonín–Břeclav. Tornádo, které se náhle objevilo, vůz odhodilo z cesty. Autobus se zastavil až o drážní dům, který srovnat se zemí. Kos nyní leží ve vážném stavu ve vídeňské nemocnici. Podle prvních informací jej čeká hned několik operací.

Ve vídeňské nemocnici o život bojovala i 14letá Silvie, taktéž z Moravské Nové Vsi. Stejně jako otec dvou malých dětí byla v době neštěstí v autobuse. Cestovala domů. Tornádo však vůz odhodilo a mladá slečna se velmi vážně poranila. Podle posledních zpráv se však její zdravotní stav lepší.

Lidé nyní posílají finanční pomoc pro rodiny, které ničivé tornádo zasáhlo. Dosud se pro Kosovy vybralo přes milion korun, částka nadále roste. Vybrané finance budou využity pro obnovu domova a k pokrytí nákladů za lékařskou péči. Jak můžete lidem v postižené oblasti pomoci, se dočtete zde.

Tagy: