Láska, peníze, chamtivost. Jaká je pravda o našich rodinách? Komedie Drazí rodiče to odhalí

Komedie Drazí rodiče vás rozesměje i donutí k zamyšlení.

Sazka rozdává radost

Jak se změní rodinné vztahy, když rodiče oznámí šokující novinku? Komedie Drazí rodiče, nominovaná na prestižní ocenění Molière, odkrývá temné stránky sourozeneckých vztahů a vyvolává otázky o tom, jaký vliv mají rodinná tajemství na naše životy. Úspěšná francouzská komedie v podání souboru Divadla Verze právě debutuje v Divadle v Celetné. Komedii, kterou napsali Emmanuel a Armelle Patron, vtrhla na jeviště s úspěchem a přináší ostrou a zároveň humornou reflexi rodinných vztahů. Příběh se točí kolem tří sourozenců – Pierra, Julese a Louise, kteří jsou na první pohled vzoroví a láskyplní. Když je rodiče nečekaně svolají s důležitou zprávou, všechny strachy a obavy se náhle promění v šok a nečekanou komickou situaci. Tento vtipný a lehce cynický pohled na rodinné vztahy se vydává na turné po celé České republice a diváci se mohou těšit na celkem 18 zastávek až do příštího června.

Francouzská komedie Drazí rodiče se stala hitem nejen na domácí scéně, ale nyní míří i k českému publiku v podání souboru Divadla Verze. Premiéra hry se odehrála v pražském Divadle v Celetné, kde se diváci mohou těšit na vynikající herecké výkony, jimiž hru obohatí například David Prachař, Matouš Ruml, Alena Štréblová a další. Tato divadelní inscenace zpracovává témata rodinných vztahů, lásky, chamtivosti a překvapivých životních událostí, které mají potenciál otřást dosavadními jistotami.

Zápletka hry začíná, když rodiče svolají své tři dospělé děti s naléhavou zprávou. Co původně vypadá jako tragédie, se ukáže být překvapivě pozitivní událostí – výhrou v loterii. Tato nečekaná zpráva však odhalí skryté napětí v rodinných vztazích a vyvolá otázky o tom, jak daleko jsou lidé ochotni zajít, když jde o peníze a rodinné hodnoty.

Diváci se mohou těšit nejen na humorné situace, ale i na ostrý cynismus, který prolíná celou hrou. David Prachař hraje otce, sourozence hrají Matouš Ruml, Ondřej Rychlý a Tereza Rumlová. A zda-li i představitelé hlavních rolí se někdy pokouší jít štěstí naproti, například koupí stíracího losu, se dozvíte v úvodní videoreportáži.

Hra pokračuje svým turné napříč Českem a zavítá na dalších 18 míst, kde bude bavit diváky až do příštího června.

Jak se nezbláznit z nečekané výhry

Podle manažera kategorie loterií společnosti Sazka, Martina Babce, má tato inscenace i hlubší význam, neboť vtipně a přirozeně zpracovává téma, které se týká mnoha lidí. „V loňském roce jsme v Sazce přivítali 382 nových milionářů. Spojení s hrou Drazí rodiče, která tematizuje velké výhry a nečekané změny v životě, pro nás bylo naprosto přirozené,“ dodává Babec.

„V Sazce si rádi říkáme, že jsme taková továrna na milionáře a splněné sny. Každý den minimálně jeden člověk si s námi mohl začít plnit své sny. A všem se zároveň i výhrou změnil život. A některým i poměrně hodně zásadně. Proto nám i spojení s touto hrou, která celé téma nečekaných životních změn a velkých výher vtipně zpracovává, přišlo naprosto přirozené.“

Pro společnost Sazka výhra v loterii neznamená konec cesty, ale spíše nový začátek, a proto svým výhercům nabízí „povýherní péči“. Tato pomoc má za cíl usnadnit výhercům zvládnutí zásadní životní změny, kterou velká výhra bezpochyby představuje. Výhra může být spojena nejen s radostí, ale i s emocionálním šokem a nejistotou ohledně dalších kroků.

Během posledních 10 let se díky Sazce stalo milionáři více než 2 500 lidí, kterým bylo vyplaceno přes 18 miliard korun. Aby jim Sazka pomohla v této nové životní situaci nabízí jim také odbornou podporu, zahrnující psychologickou pomoc, právní poradenství a finanční konzultace. Tito odborníci mohou výhercům pomoci s uspořádáním myšlenek a rozhodnutím, jak správně nakládat s jejich novým majetkem.

Kromě odborného poradenství spolupracuje Sazka i s terapeuty, kteří výhercům poskytují užitečné tipy a rady, jak zvládnout emocionální nápor po výhře. Je důležité dát si dostatek času na zpracování emocí, pojmenovat je a nepodléhat tlaku okamžitých rozhodnutí.

Tagy:
peníze rodina společnost divadlo vztah Česko Sazka David Prachař Matouš Ruml Celetná Alena Štréblová umění a zábava umění, kultura, zábava a média