Legendární podvodník jede v 71 letech bojovat na Ukrajinu. Je pojištěný, libuje si žena

Podvodníka Johna Darwina ve filmu ztvárnil Eddie Marsan

Vývoj bojů na Ukrajině (26.3.2022)

Proslulý pojistný podvodník Brit John Darwin jede ve svých 71 letech bojovat na Ukrajinu, informovala jeho druhá žena Mercy Mae Avila Darwinová, podle které má její manžel naštěstí dobré pojištění. Se svou první ženou Anne spáchal Darwin pojistný podvod, kdy předstíral, že zemřel, aby pojišťovna jeho rodině vyplatila v přepočtu přes 15 milionů korun.

V roce 2002 odešel John Darwin z domu, nasedl na kánoi a vyplul na otevřené moře. Jenže plavidlo se převrhlo a muž se utopil. Alespoň si to všichni mysleli. Darwin o vlastní smrti přesvědčil dokonce i své dva syny.

Zatímco příbuzní truchlili, pojišťovna jeho ženě vyplatila v přepočtu 15 milionů korun a rodině byl odpuštěn i mnohamilionový dluh. Nikdo nevěděl, že ztracený Darwin ve skutečnosti se svou manželkou Anne začíná nový život v Panamě.

Pohádková zápletka se rozpadla v roce 2007, kdy se na veřejnost dostala fotografie, na které se Darwin se svou manželkou usmívá na realitního makléře v Panamě. Krátce poté je dostihla policie a oba skončili na šest let za mřížemi.

Podvodník jde do boje

Teď Darwin opouští i svou druhou ženu Mercy a míří ve svých 71 letech na Ukrajinu, aby se zapojil do války proti Rusům.

Novináři z webu The Mirror se Mercy zeptali, zda to nebude pro jejího manžela nebezpečné. „Nebezpečné ano. Ale pro Rusy, až je zastřelí,“ odvětila Mercy. „Bude mít neprůstřelnou vestu a dobré životní pojištění, dobře pro mě,“ dodala 48letá žena.

Shodou okolností byl před časem o Darwinovi natočen i film. Snímek britské televize ITV (The Thief, His Wife And The Canoe) bude mít premiéru příští měsíc.

Tagy: