Let It Roll startuje za měsíc: Změn se dočkají netradičně všechna pódia. Co čekat za novinky?

Již za pouhý měsíc startuje na milovickém letišti ve Středočeském kraji největší drum & bassový festival Let It Roll 2024. V termínu od 1. do 3. srpna se na něm představí téměř 200 umělců, z toho zhruba 100 zahraničních jmen.

Kromě těch největších hvězd žánru festival každoročně láká také na pompézní design pódií a velkolepou audiovizuální show, které jsou mezi festivaly v České republice unikátem. Změn se pro letošní ročník dočkají netradičně všechna pódia, a návštěvníci se tak mohou těšit na zbrusu nové hlavní pódium „The Core“, představující mimozemskou základnu nepřátelské civilizace, se kterou se střetnou hlavní hrdinové festivalového příběhu.

ČTĚTE TAKÉ: Ne polda, ale veterinář: Příroda mě vždy fascinovala, říká herec Igor Orozovič

Právě toto střetnutí je ústředním motivem proslulé a již tradiční show „Opening Ceremony“, která se odehraje v pátek 2. srpna ve 22 hodin na již zmíněném hlavním pódiu. Na její přípravě se podílí rozsáhlý tým kreativců z různých koutů světa, čítající 6 hudebních producentů, kteří jsou zároveň ambasadory letošního ročníku festivalu, či 8 VJs a 3D umělců. Chybět nebude ani obří ohňostroj a světelná show, které „Opening Ceremony“ doprovodí.

Na stejném pódiu se v sobotu 3. srpna ve 22 hodin odehraje také nová „TOP10DNB Show“. Její podobu měli možnost ovlivnit fanoušci - zazní v ní totiž 10 nejpopulárnějších žánrových skladeb roku 2023 tak, jak si je v rámci ankety sami odhlasovali. Ani v jejím rámci nebudou chybět ohňostroje a světelná show.

Posledním přírůstkem v rámci přehlídky na festivalu je „The Unleash“ – ta se odehraje už v předvečer festivalu, ve středu 31. července od 21:30 na Storm Stage a bude odměnou těm nejvěrnějším fanouškům, kteří na festival dorazí brzo. Ti se mohou těšit na neoficiální zahájení festivalu v čele s neohlášeným headlinerem a speciální fireshow.

Co se týče dalších pódií, druhé největší z nich, „Terra“, prošlo pro letošní ročník kompletním redesignem, horkou novinkou je změna velkého stanového pódia na „Circle“, které premiérově nabídne aktuálně velmi populární 360° rozložení, kdy je pódium s umělcem postaveno doprostřed tanečního parketu a obklopeno fanoušky ze všech stran. Novým menším pódiem pod širým nebem je pak „Reactor“, jehož vzhled vychází z vizuálu pódia letošní zimní edice festivalu, která se odehrála v únoru v O2 Universu.

Součástí programu jsou i proslulé „bus parties“ a samozřejmostí je i nabitý doprovodný program festivalu, čítající různé volnočasové aktivity včetně populárního HIIT DNB Workoutu, tanečního turnaje v tzv. DNB Stepu a dalších.

Pro veškeré aktuality doporučujeme sledovat webové stránky festivalu letitroll.cz, případně facebookovou událost. Vstupenky na festival včetně dalších služeb je možné zakoupit zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pavel se ve Varech chystá na premiéru Mordu. Na festivalu se vyjádřil k poplatkům i rozpočtu

Tagy: