Letadlo nouzově přistálo na dálnici, kde se srazilo s autem. Vše zachytila kamera

Letoun na dálnici

Nouzové přistání letounu na americké dálnici

Na dálnici poblíž amerického Minneapolisu nouzově přistálo jednomotorové letadlo. Při přistání narazilo do osobního automobilu. Kvůli havárii byla dálnice na několik hodin uzavřena. Jak uvedl zpravodajský web BBC, nikdo se při nehodě nezranil.

Incident ze středečního večera na americké dálnici zachytila kamera dopravní policie ve městě Arden Hills nedaleko Minneapolisu. Přímo na silnici najednou dosedlo jednomotorové letadlo. Letoun měl poruchu motoru, proto se pilot rozhodl přistát nouzově uprostřed dálnice, aniž by měla dopravní policie šanci zastavit provoz.

Poblíž nehody se ocitl David Stratioti, který ihned zavolal na tísňovou linku 911. „Zrovna jsme jeli domů z RiverWestu a všimli si letadla. Letělo až příliš nízko na to, kde jsme se nacházeli,“ řekl.

Stratioti viděl, jak se letadlo pokoušelo přistát ve střední části silnice a narazilo do jednoho SUV. „Ihned jsme zastavili. Z letadla vystoupili pilot spolu s dalším mužem a šli se hned podívat, zda jsou všichni v autě v pořádku,“ uvedl pro Bringmethenews.

„Křídlo letounu narazilo do levého boku SUV. Z motoru se kouřilo, ale naštěstí nedošlo k požáru. V letadle byli dva lidé. V SUV jsem viděl pouze jednoho, ale nejsem si jistý, zda nebyl uvnitř někdo další,“ doplnil svědek.

Tamní úřady na několik hodin dálnici uzavřely, provoz opět zprovoznily ve čtvrtek ráno.

Tagy: