Letěl 10 metrů. V Rousínově srazil kamion údržbáře ze semaforu, je vážně zraněný

V Rousínově srazil kamion údržbáře ze semaforu.

Kamion srazil údržbáře ze semaforu

V Rousínově nedaleko Brna srazil projíždějící kamion pracovníka technických služeb. Ten na plošině opravoval lampu pouličního osvětlení. Muž utrpěl velmi vážná zranění. Případem se zabývají policisté.

Pracovník technických služeb stál v desetimetrové výšce na montážní plošině a opravoval semafor. Přijel kamion, který plošinu i s mužem doslova smetl. Na záběrech, které se objevily na sociálních sítích, je patrné, jak pracovník letěl několik metrů vzduchem a následně spadl na chodník.

„Muž utrpěl těžké zranění. Poskytli jsme mu kompletní přednemocniční péči včetně toho, že musel být zaintubován, napojen na řízenou ventilaci a k další péči jsme ho převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ informovala mluvčí ZZS Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Nešťastná událost se stala na přechodu v centru Rousínova ve středu. Případem se zabývají policisté. „Testy na alkohol a drogy byly u řidiče negativní. Na objasnění všech okolností případu budeme spolupracovat i s pracovníky inspektorátu bezpečnosti práce,“ uvedl mluvčí PČR Jihomoravského kraje Pavel Šváb.

Nedá se totiž vyloučit, že auto s plošinou nebylo řádně označené, řidič kamionu si tak muže v několikametrové výšce nemusel všimnout. Další variantou je, že si mohl myslet, že pod plošinou jednoduše projede. Vše ale objasní až následující vyšetřování.

Tagy: