Bývalý boxer měl seniorce uříznout hlavu a odložit na stůl. Šílené, žasnou sousedé

Žena bez hlavy

Francie řeší brutální vraždu 77leté ženy. Podle všeho přišla o život kvůli tisícovce eur (v přepočtu asi 25 tisíc korun). Pachatel své oběti uřízl hlavu. Podezřelého muže už policie zadržela.

Poklidná čtvrť Notre-Dame na okraji francouzského přímořského letoviska Agde. Hasiče a policii zalarmoval ve středu večer syn 77leté seniorky, který žije v Paříži. Matka mu už několik dní nebrala telefon. Jeho největší obavy se nakonec bohužel naplnily. Policisté ženu našli v jejím bytě mrtvou.

„V jednu v noci u nás někdo zvonil, byli to policisté. Ptali se nás, jestli jsme něco neviděli nebo neslyšeli, že vyšetřují smrt nějaké paní,“ vzpomínal soused. To, co policisté v bytě uviděli, je naprosto šokovalo. Tělo zabité seniorky leželo na zemi v kaluži krve, hlava byla oddělená od těla a položená na stole.

Sama útočníkovi otevřela

„To je šílené, ubohá žena. Člověk tomu ani nechce věřit. Takové brutální barbarství, je to vážně obludnost,“ sdělila otřesená sousedka Nathalie. Další sousedka podotkla, že je celý případ strašidelný. „A to nejen proto, že se to stalo hned vedle, to se může stát kdekoliv. Nechci tady žít ve strachu,“ podotkla.

Podle policie musela žena pachateli sama otevřít, zámek byl neporušený. Podle prvních informací to ani nevypadalo na loupež. Později se ukázalo, že ženě chybí platební karta a že z ní někdo vybral tisíc eur – v přepočtu zhruba 25 tisíc korun.

„Proč jí to udělali? Byla to taková malá, křehká, milá paní. Když už ji chtěl někdo okrást, stačilo ji prostě odstrčit. Tohle je šílené,“ dodal soused zavražděné, Francis Lauer. Na základě záběrů průmyslové kamery, která dům střeží, se už policii podařilo identifikovat a zadržet podezřelého.

Má jít o bývalého profesionálního boxera, který se potýkal s psychickými problémy a který si mimo jiné přivydělával drobnými pracemi. Nedávno pracoval právě v bytě zavražděné ženy.

Tagy: