Last minute zájezdů je letos méně. Největší nabídka je v Turecku, upozorňuje Papež

Místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS

Jan Papež radí, kam jet výhodně na dovolenou

Nabídka last minute zájezdů je trochu menší než jindy, ale určitě je z čeho vybírat. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří České republiky Jan Papež. V kontrastu s obecným trendem je podle něj Turecko, kde se nabídka naopak zvyšuje.

Last minute zájezdů je podle Papeže letos méně než v předchozích letech, ale i tak s nimi lidé mohou u určitých destinací počítat. „Jsou to ty klasické středomořské, jako jsou Baleárské ostrovy nebo Kanárské ostrovy. Ale jsou to i místa jako Bulharsko a především Turecko, které letos nabízí spoustu last minute zájezdů,“ řekl Papež a dodal, že je to dáno hlavně tím, že do Turecka nezamířili ruští turisté v takovém počtu jako dříve.

Letošní dovolenková sezona je podle Papeže extrémní zejména kvůli počasí. „Na lokální záplavy či požár jsme zvyklí, to se odehrává každé léto. Ale v takové podobě, jako byly požáry na Rhodu nebo jaké jsou teď povodně na Slovinsku, jsou extrémní a nezvyklé,“ popsal s tím, že se takové situace nedají předvídat, což způsobuje značné komplikace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přísný zákaz koupání na Mallorce. Moře u oblíbených pláží znečistily fekálie, hrozí i pokuty

Zájezdy „na poslední chvíli“ jsou doprodejem sedaček do letadel, kterých je letos vzhledem k vysoké poptávce méně. „Do last minute zájezdu dávají cestovní kanceláře často hotely, které ve standardní nabídce nemají, což v kombinaci s doprodejem levnějších míst v letadle tvoří velmi nízkou cenu,“ vysvětlil Papež a dodal, že rodina se dvěma dětmi může ušetřit 15 až 20 tisíc.

Tagy: