Co se děje s tvářemi Putina? Experti poukazují na podivné změny, lidé píší o píchnutí včelou

Na internetu se opět vášnivě diskutuje o vzhledu ruského prezidenta Vladimira Putina. Video, které dříve zveřejnil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko, zobrazovalo šéfa Kremlu s podivně oteklými tvářemi, novější záběry ukazují, že už je má opět v pořádku. Tento fakt opět rozvířil spekulace o jeho zdravotním stavu.

„Co se to děje s Putinovými tvářemi?“ napsal k videu Heraščenko. Záběry zachycují vystoupení ruského prezidenta z 8. a 24. listopadu letošního roku. Na starších záběrech je zřetelné, že s Putinovými tvářemi nebylo vše v pořádku.

ČTĚTE TAKÉ: Česko už moc nemá co Ukrajině poslat, řekla Černochová. Mají to kompenzovat vývozní licence

Podle britského deníku Sun jsou jedním z možných vysvětlení výplně botoxem, kterými si chce ruský vládce udržel mladistvější vzhled. Jasných známek kosmetických úprav si na Putinovi před časem všiml také plastický chirurg Gerard Lambe. „Největší změny, které pozoruji, jsou ve tvaru jeho obličeje. To je s největší pravděpodobností dáno aplikací výplní tváří,“ řekl.

Na záběrech z počátku listopadu vypadají Putinovy tváře zvláštně oteklé. Diskutující na sociální sítích si z vládce dělali legraci, že vypadá, jako by ho píchla včela.

Další spekulovali o užívání steroidů, které mohou také způsobovat otok tváří. Deník The Sun uvedl, že další možností by mohly být plastické operace. Podle dohadů by na ně měl chodit již od roku 2011. „Jeho kdysi vyzáblá a štíhlá tvář nyní vypadá kulatá a plná,“ napsal The Sun.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu se také hojně spekuluje o tom, že ruský lídr údajně používá dvojníky. Velitel ukrajinských špionů Kyrylo Budanov je dokonce přesvědčený o tom, že Putin už zemřel. Podle Budanova Kreml nyní místo ruského prezidenta používá dvojníky. Důkazem mají být mimo jiné jeho uši, které prý vypadaly při řadě veřejných vystoupení pokaždé jinak.

O „tváři, která jen vzdáleně připomíná prezidenta“, mluvil v souvislosti s Putinovou hojně diskutovanou návštěvou Dagestánu letos v červnu i někdejší vůdce doněckých separatistů a populární ruský blogger Igor Girkin.

Podle dokumentů, které unikly minulý rok v listopadu od zdroje blízkého Kremlu, ruský prezident trpí Parkinsonovou chorobou a rakovinou slinivky. Má být také nadopován steroidy, které mají zastavit šíření nemocí.

Kreml však podobná tvrzení vyvrací a označuje je za lži. „Putinovu vysokou míru energie mu můžeme jen závidět, všichni by si přáli být zdraví jako on,“ uvedl před časem ve svém projevu mluvčí Vladimir Peskov.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusko se stalo terčem rozsáhlých útoků dronů. Moskevská letiště přerušila dopravu

Tagy:
Vladimir Putin Ukrajina botulotoxin Česko spekulace steroidy Moskevský Kreml Prezident Ruska Anton Jurijovyč Geraščenko