Tragédie v Předlicích: Andílci, proč zrovna oni? smutní lidé. Zmiňují i poslední píseň

Přátelé a známí čtyřčlenné rodiny, která v sobotu uhořela v zahradním domku v Předlicích, nedokážou pochopit, co tragické události předcházelo. Kvůli jejich náhlému odchodu truchlí a řada z nich jim prostřednictvím sociálních sítí posílá emotivní vzkazy.

Při rozsáhlém požáru zahradního domku na Ústecku zemřel manželský pár a jeho dvě dcery ve věku dvou a tří let. „Takové hezké děti, je mi jich líto. Ať je jim zem lehká a ať jsou všichni tam nahoře pohromadě,“ napsala na Facebook například Petra S. „Takoví andílci,“ přidala se další uživatelka.

ČTĚTE TAKÉ: Ztratily rodiče, domov i školu. Co bude s dětmi, které zemětřesení připravilo o všechno?

V domě byla rodina jen na návštěvě. „Kdybyste věděli, že se to stane, tak byste tam ani nejeli. Upřímnou soustrast rodině, ať vám světlo svítí. A v srdcích vzpomínáme,“ uvedla další z uživatelek.

„Nedávno jsme se viděli a teď tohle… Upřímnou soustrast celé rodině,“ vzkázala pozůstalým Gabriela E. „Ahoj, Marťas, vzpomínám. Odpočívejte v pokoji, když osud je tak nefér,“ napsal další uživatel.

Někteří lidé komentují i video, na kterém je zachycen otec rodiny, kterého pár hodin před tragickou událostí natáčela zřejmě jeho přítelkyně. Muž na záběrech popíjí pivo, kouří cigaretu a zpívá známou píseň Podvod od bratrů Nedvědů.

Poslední hodiny života

„Poslední hodiny života, kdyby jen tušili, co se stane. Ještě ta písnička… Je to hrozné, ať odpočívají v pokoji,“ komentoval záznam další z uživatelů. „Přesně poslední video, bolí to. Ať jim je zem lehká,“ dodala Michaela N. Záznam umístila matka od rodiny na Facebook krátce před půlnocí. Kolem osmé hodiny ráno se už ze zahradní kolonie v Ústí nad Labem valil hustý dým.

„Uf, uf, uf, to je silné kafe,“ reagovala na poslední záznam další uživatelka. „Bože, tak mladá a krásná rodina,“ smutnil jiný z uživatelů. „Je mi jich líto, celou rodinu jsem znala, tohle by se nemělo stávat. Proč zrovna oni, je to katastrofa,“ dodala Petra S., která s matkou dětí plánovala setkání. „Už je ale pozdě,“ dodala smutně. Soustrast pod příspěvkem vyjádřily desítky lidí, video si na sociální síti přehrály tisíce uživatelů.

Na rodinu zavzpomínal i fanklub fotbalové Slavie, zesnulí partneři byli totiž slávisté, což dokazují i jejich společné snímky. „19. 2. 2023 naši sešívanou rodinu opustila čtveřice slávistů, kteří podlehli při požáru chaty v Ústeckém kraji,“ uvedli na Twitteru.

Tagy: