Limberského „prokleté“ černé Bentley. Figuruje v několika kauzách, padl první rozsudek

Zápasy na Spartě byly pro Davida Limberského po roce 2012 daleko speciálnější než předtím.

Soud s Limberským

Je to černé, drahé a plete se to do života bývalému fotbalistovi FC Viktoria Plzeň Davidu Limberskému víc, než by chtěl. Řeč je o jeho luxusním vozu Bentley Continental, kvůli kterému se někdejší reprezentační obránce několikrát dostal do médií. V pondělí padl rozsudek v jedné z několika kauz, ve kterých „prokleté“ auto figuruje.

Limberský se ve svém černém voze vyboural v září roku 2015. Při kontrole nadýchal promile a půl a příliš se neměl ani ke spolupráci s policisty – pokusil se jim totiž marně utéct. „Muž po zadržení začal policistům dokonce vyhrožovat, že si to, lidově řečeno, odskáčou a budou mít velké problémy,“ popsala tehdejší mluvčí pražské policie Iveta Kopecká.

Fotbalistu stál tenhle problém kapitánskou pásku. Smutná byla i jeho peněženka – půlmilionová škoda na autě ovšem nebyla jediným šrámem, který nehoda způsobila. „Zároveň mu byla udělena pokuta, kterou nebudeme specifikovat. Ale byla mnohonásobně vyšší, než byla nejvyšší dosud uložená pokuta v klubu,“ ujistil rovněž tehdejší mluvčí plzeňské Viktorie Pavel Pilár.

Stejné auto se stalo předmětem i jiného případu, v níž ale Limberský tentokrát figuroval jako poškozený. Jeho vozidlo převedl úředník na autobazar a následně k novému majiteli, aniž by o tom fotbalista či leasingová firma věděli. Tím mělo dojít ke spáchání podvodu, navíc měl použít i duplikát technického průkazu. Sám Limberský podle právníka auto navíc stále splácel.

Kromě roční podmínky musí obžalovaný 60letý úředník uhradit peněžitý trest ve výši 50 tisíc korun. „S rozhodnutím soudu spokojení nejsme. Budeme se proti výroku, kdy nám nebyl přiznán nárok na náhradu škody, odvolávat ke krajskému soudu v Plzni,“ řekl redakci CNN Prima NEWS fotbalistův právník Robert Kaše.

A aby toho nebylo málo, stejné auto se řeší u soudu i kvůli pojistnému podvodu. Ani v tomhle případě ale nefiguruje Limberský jako obžalovaný. Tím je jeho kamarád – cizinec, který měl auto půjčené.

Tagy: