Řidič BMW si chtěl užít driftování na ledovce. Auto se však vznítilo a shořelo

K požáru automobilu v Pardubicích vyjížděla v pondělí 8. února jednotka profesionálních hasičů.

Muž si chtěl na zledovatělé silnici užít driftování, avšak kousek se mu nepovedl. Auto začalo hořet a na místo byli povoláni pardubičtí hasiči. Požár se jim podařilo uhasit během hodiny. Škodu předběžně vyčíslili na 100 tisíc korun.

Driftování je způsob jízdy, při kterém je záď vozu v kontrolovaném smyku. „Motor byl neustále v otáčkách a docházelo k nadměrnému zahřívání výfukového potrubí. To se během normální jízdy chladí proudícím vzduchem. Vznítila se tedy s největší pravděpodobností izolace nad katalyzátorem, který byl přehřátý po driftování,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

V době příjezdu hasičů na místo bylo celé vozidlo v plamenech. „Požár hasiči dostali pod kontrolu asi za 30 minut po ohlášení události na operační a zcela zlikvidovat se ho podařilo za dalších 30 minut,“ doplnila Horáková. Hasiči po uhašení provedli kontrolu vozidla termokamerou.

Poté byl ohořelý vrak naložen na vozidlo odtahové služby. Předtím si ho ale prohlédl ještě vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že řidič s vozidlem před nehodou driftoval.

Tagy: