Řidič zemřel, o život marně bojoval i jeho pes. Kriminalisté hledají viníka nehody

Kriminalisté stále hledají viníka tragické nehody

Kriminalisté hledají viníka tragické nehody, která se stala v úterý na hlavním tahu mezi Plzní a Karlovými Vary. Zemřel při ní jeden z řidičů a záchranáři se snažili udržet při životě alespoň jeho psa. I on ale svůj boj o život nakonec prohrál.

Když k nehodě na silnici u Všerub přijeli záchranáři, jednomu z řidičů už nebylo pomoci. Uvnitř auta byl ale ještě další pasažér, který potřeboval pomoc. „Museli jsme použít hydraulické vyprošťovací zařízení. A to nejen k vyproštění těla mrtvého řidiče, ale také k tomu, abychom byli schopni vyndat ven pejska,“ sdělil mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar.

Náročná záchranná akce trvala desítky minut. „Potom, co jsme člověka dostali ven, jsme se věnovali vyproštění pejska, o kterého jsme se společně se zdravotnickou záchrannou službou starali do chvíle, než byl zařízen jeho odvoz,“ dodal Poncar.

Hasiči pomohli dostat psa do soukromé sanitky, která ho na vlastní náklady odvezla na veterinární kliniku v Praze. „Volali nám z místa, jestli bychom byli ochotni pomoct, že tam umírá pejsek a nikdo neví, co s ním, protože složky jako takové nemohou zasáhnout. Takže jsme řekli, že do toho jdeme, nebyl čas na rozmýšlení,“ řekl majitel soukromé záchranné služby Roman Cipra.

Veškeré snahy ale nakonec byly marné. Zranění psa byla příliš vážná. „Je to strašně smutné. Pes byl ve stavu, který neumožňoval přežití,“ uvedla veterinární klinika.

Důležitou roli sehraje soudní pitva

Kdo nehodu zavinil, policisté ještě nevědí. „Dopravní nehodu šetří v současné době kriminalisté. Vyžádali jsme si znalecké posudky,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Při objasňování příčin tragické srážky bude hrát důležitou roli výsledek soudní pitvy zemřelého pětačtyřicetiletého muže. Na její výsledky policisté čekají.

Tagy: