Obrovská párty v Londýně: Britové si ve velkém užívali otevřených hospod a zahrádek

Londýn se v podstatě proměnil v jednu obří párty. Lidé využili otevřených zahrádek hospod a restaurací skutečně masivním způsobem.

Britové otevřeli restaurace či obchody (zdroj: CNN)

Velká Británie se dočkala velkého uvolnění protikoronavirových opatření. Na ostrovech se otevřely různé obchody, kadeřnictví a především zahrádky restaurací a hospod. Řada Britů a lidí, kteří ve Spojeném království žijí, vyrazila do ulic, aby si mohla užít venkovního posezení. Londýn v pondělí večer vypadal jako jedna velká párty zóna.

Rozvolnění opatření využili především obyvatelé britské metropole. V Londýně již přes den využívali možnosti jít se ostříhat do kadeřnictví či nakoupit do obchodů a zašli si také na jídlo do restaurací.

V plné síle se rozvolnění projevilo večer, kdy Londýňané vzali venkovní prostory restaurací a hospod doslova útokem. Soho, pověstná londýnská čtvrť, byla takřka neprůchodná. Lidé tam popíjeli ve velkém.

Rozvolnění jsou v jednotlivých částech ostrovního království různá. V Anglii můžou nově fungovat všechny obchody, salony krásy, knihovny, lázně, posilovny či komunitní centra a zábavní parky. Děti se můžou vrátit k vnitřním zájmovým aktivitám. Lidé mohou navštěvovat své příbuzné v domovech seniorů a dát si jídlo nebo alkohol ve venkovních prostorách restaurací a hospod.

Ve Walesu se otevřely obchody či kadeřnictví. V Severním Irsku po třech měsících již neplatí výzva, aby lidé zůstávali s výjimkou nutných obchůzek doma, a k prezenční výuce se vrátila část žáků. Ve Skotsku se k běžné výuce vrátili prakticky všichni školáci, některé školy jsou však ještě zavřené kvůli velikonočním prázdninám.

Tagy: