Loupete do sebe becherovky jako Zeman. Prezidentští kandidáti se pohádali ve studiu

Tomáš Březina a Karel Diviš ve studiu CNN Prima NEWS

Rozhovor s Tomášem Březinou a Karlem Divišem

Už v lednu čekají Česko prezidentské volby. Kandidaturu zvažuje nebo již ohlásilo několik zájemců o Hrad. Mezi nimi jsou i někdejší politik a podnikatel Tomáš Březina či podnikatel a bývalý novinář Karel Diviš. Oba byli hosty v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Debata se neobešla bez urážek a osobních útoků.

„Já pana Březinu označoval jako podnikatele, on mě v některých pořadech jako vola. Pan Březina je pro mě kříženeček mezi pány Zemanem a Babišem. Loupe do sebe becherovky jako pan prezident v dobách největší slávy. A že je sebestředný arogantní miliardář, to se na rozdíl od AB (Andreje Babiše, pozn. red.) ani nesnaží zakrývat,“ nebral si servítky Karel Diviš.

„Nikdy jsem nikoho neoznačil za vola. V přímém přenosu bych si to nikomu nedovolil říct. Nevím, kde to pan Diviš bere. Nechci se k tomu vyjadřovat. Orel much nelapá. V životě jsem nebyl arogantní, neloupal jsem do sebe becherovky, miliardář možná jsem. To je vše, co k tomu můžu říct,“ stál si za svým Tomáš Březina.

Diviš se v případě svého tvrzení odkazoval na pořad Neboli webu Seznam Zprávy. V něm Březina, nejspíš v přesvědčení, že byly kamery vypnuté, skutečně řekl: „Diviše vůbec neznám. Viděl jsem jeden billboard, strašlivej, kde bylo napsáno: ‚Obyčejný člověk pro neobyčejnou zemi.‘ A já si řekl: ‚Ty seš vůl. Tebe, vole, volit nebudu.‘“

Celý rozhovor s oběma prezidentskými kandidáty najdete v úvodním videu.

Tagy:
politika Andrej Babiš Miloš Zeman volby prezidentské volby v ČR 2023 360° Becherovka Karel Diviš Tomáš Březina