Lupiče překvapila v Chomutově mladá policistka. Vyrazila po něm přímo z nehtového studia

Lupič v Chomutově neuspěl ve směnárně, pak ho naháněla mladá policistka v civilu

Policistka z Chomutova ve svém volnu pronásledovala lupiče

Mladá policistka se během svého volna stala svědkyní loupežného přepadení směnárny v Chomutově. Neváhala ani minutu, za pachatelem se rozběhla a strhla mu bundu s batohem. Díky její statečnosti a příkladné práci se dalším strážcům zákona podařilo muže zanedlouho dopadnout.

Do hypermarketu v Chomutově vešel 24letý mladík. Vybavil se latexovou maskou, umělým břichem a zamířil ke směnárně. „Došlo k přepadení směnárny, kdy pachatel požadoval vydání 40 tisíc eur,“ sdělil pro CNN Prima NEWS krajský ředitel Policie ČR Ústeckého kraje Zbyněk Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ: Zásah ve škole při výuce. Student na Kladensku vyhrožoval spolužákům, odvedli ho policisté

Současně muž pohrozil odpálením údajných bomb rozmístěných po obchodě. Pokladní mu ale žádné peníze nedala a stiskla alarm. Mladík se dal na útěk, k jeho smůle však byla v danou chvíli hned  vedle směnárny na manikúře mladá policistka v civilu.

„Seděla jsem u nehtařky, když jsem slyšela, jak se od vedle ozval alarm. Paní náhle začala křičet, ať ho chytíme. Neváhala jsem a rozeběhla se za ním,“ líčila pro CNN Prima NEWS Kristýna Kubešová. U východu z hypermarketu mladíka chytila, jemu se však podařilo vysmeknout z bundy, která tak policistce zůstala v ruce i s batohem.

Policisté dostali ocenění

„Během toho jsem navíc volala na linku 158, protože na ni nikdo z přihlížejících nezavolal,“ doplnila mladá policistka. Okamžitě se rozběhla pátrací akce. „Zastavili jsme se za operativci, kde nám dali totožnost a následně jsme se vydali na trvalou adresu pachatele,“ líčil redakci zasahující policista Pavel Pěnkava.

Pachatele však nikdo neznal. „Podle fotky ho nikdo nepoznával. Provedli jsme šetření ve vchodě, a na tomto místě jsme ho i následně zadrželi,“ dodal Pěnkava. Za dopadení pachatele dostali policisté ocenění od krajského ředitele. „Díky jejich práci jsme pachatele obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže,“ doplnil Dvořák. Za to mu v případě prokázání viny u soudu hrozí až 10letý trest vězení. Stíhaný je na svobodě.

Tagy: