Kevin vs. Trump. Bravo, reagoval herec na vystřižení prezidenta z filmu Sám doma 2

Trump a Culkin v Sám doma 2

Představitel hlavní role Kevina McCallistera z legendární komedie Sám doma 2: Ztracen v New Yorku kvituje nápad odstranit krátkou roličku dosluhujícího amerického prezidenta Donalda Trumpa z tohoto filmu. Informoval o tom web The Guardian. A jak se Trump podle režiséra filmu Columbuse do filmu dostal?

Herec Macaulay Culkin odpověděl na Twitteru na výzvu jednoho z uživatelů k petici za „nahrazení Trumpa v Sám doma 2 čtyřicetiletým Macaulayem Culkinem“ jednoslovnou souhlasnou poznámkou „Prodáno“ (nebo také „Přiklepnuto“).

Culkin se na Twitteru rovněž ztotožnil s digitálním odstraněním Trumpa ze známé scény z lobby hotelu, kdy prezidenta nahradí prázdný zamžený prostor, na což dětská herecká hvězda reagovala slovem „Bravo“.

Na sociálních sítích se rovněž objevila petice za nahrazení Donalda Trumpa ve filmu budoucím prezidentem Joem Bidenem.

Návrhy na odstranění Trumpa z filmu zaznívají v souvislosti s nedávným útokem jeho příznivců na americký Kapitol, k němuž je podle médií a politických oponentů měl prezident podněcovat. Už dříve Trumpovi ze stejného důvodu smazaly uživatelské účty sociální sítě Facebook a Twitter a YouTube jeho účet zatím dočasně pozastavil.

Přítomnost Trumpa ve filmu podmínkou?

Donald Trump se ve filmu objevuje krátce v takzvané „cameo“ roli, když se ho Kevin coby hlavní dětský hrdina ptá na cestu do haly hotelu Plaza, který v té době Trump vlastnil.

Režisér filmu Chris Clumbus v loňském rozhovoru pro web Insider uvedl, že Trump podmínil natáčení v lobby hotelu roličkou ve filmu. „Stejně jako u většiny míst v New Yorku musíte zkrátka zaplatit poplatek. Přišli jsme do hotelu Plaza, který tehdy Trump vlastnil, protože jsme chtěli natáčet v lobby,“ vyprávěl Columbus.

„Trump řekl, že je to OK. Zaplatili jsme poplatek, ale pak dodal: ‚Můžete v Plaza točit, jen když budu ve filmu.‘ Souhlasili jsme a když jsme poprvé promítali, stala se podivná věc: Lidé jásali, když se Trump na plátně objevil. Tak jsem řekl střihači: ‚Nech ho ve filmu. Je to okamžik pro diváky.‘ Ale do filmu se vnutil svou cestou.“

Nejedná se přitom o první nápad na vystřižení amerického prezidenta Trumpa z této oblíbené komedie. V prosinci 2019 kanadská státní televize CBC při vánoční repríze pustila zkrácenou verzi filmu, ve které chyběl i Trump, což vyvolalo rozporuplné reakce.

Tagy: