Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.
Uvařit skutečně dobré a přitom výživné jídlo je kumšt. Ovšem uvařit ho navíc hospodářsky efektivně, tedy za rozumný peníz, to je ještě o úroveň výš. Nicméně právě úspory v gastronomickém podnikání jsou jedním z ústředních témat zatím největší události svého druhu u nás, Makro Czech Gastro Fest.
Přijďte a nahlédněte pod ruce těm nejlepším z české profesionální gastronomie🧑🍳. Inspirujte se novými gastronomickými...
Posted by makro Czech Gastro Fest on Thursday, March 30, 2023
„S podnikateli ze segmentu HoReCa nás pojí čtvrt století úspěšného a vzájemně přínosného partnerství... Rádi bychom nejen touto formou poděkovali celému sektoru za dlouhé roky poctivé práce a dodali jim novou inspiraci,“ říká ředitel prodeje a provozu Makro ČR Jiří Nehasil.
Makro Czech Gastro Fest
Jedinečný festival toho nejlepšího, co může české pohostinství nabídnout, pořádá velkoobchod Makro ČR v partnerství s Českým gastronomickým institutem jako součást oslav 25 let od svého vstupu na tuzemský trh.
Podnikatelům a provozovatelům bister, kuchařům a dalším odborníkům budou převážně věnované první dva dny festivalu. Třetí den je pak otevřen i široké veřejnosti.
Jídlo, jídlo a zase jídlo
Makro Czech Gastro Fest, to je zhruba osm tisíc kuchařů na jednom místě, více než padesát řečníků z řad českých kuchařských hvězd, dále prestižní světová soutěž Bocuse d'Or, poutavé show či tipy a triky. Ale také čtyři patra plná toho nejlepšího jídla, na jaké budou chuťové buňky návštěvníků vzpomínat ještě dlouho poté. Makro Czech Gastro Fest se koná 4. - 6. května v pražském O2 universum.