Osmiletá dívka zachránila babičce život. Úplně nám vytřela zrak, chválili ji hasiči

Malá dívenka zachránila svoji babičku. (Ilustrační foto)

Malá Kalli zachránila svou babičku

Úplně nám vytřela zrak, reagovali hasiči na předměstí Paříže. Obdivovali teprve osmiletou Kalli, která nezmatkovala a poskytla doslova profesionální první pomoc, když se její babičce udělalo špatně. Holčička zavolala na tísňovou linku a s pomocí dispečerky tak babičce, kterou zradilo srdce, zachránila život.

Babička omdlela, když vnučku hlídala. Kalli hned zavolala na tísňovou linku. „Babička spadla na zem. Myslím, že se jí udělalo zle,“ zní podle webu tf1 dívčina slova na tísňové lince.

ČTĚTE TAKÉ: Odvrátili sebevraha od skoku z věže v Liberci. Prezident Pavel čtveřici zachránců vyznamenal

Kalli jednala zcela sebejistě a držela se rad dispečerky. „Můžeš jí dát ruku k nosu nebo puse a zjistit, jestli dýchá?“ ptá se dispečerka. Dívenka jí odpovídá, že necítí žádný vzduch a že se pokusí babičku převrátit na záda, jak jí žena na lince radí.

A Kalli se to povedlo. Hasiči přijeli šest minut poté, díky včasnému zásahu vnučky je 64letá Georgette v pořádku. „Zachovala klid a dokázala udělat přesně to, co měla. Jsem na ni moc pyšná. Myslím, že její zásah babičku zachránil,“ uvedla matka holčičky Cindy Millonová. Stejného názoru jsou i hasiči. Ani na chvilku nebylo v jejím hlase slyšet zaváhání nebo panika. Emoce holčička pustila ven až po jejich příjezdu. „Když jsem jí řekl, že babičku zachránila, že to zvládla skvěle, jen mě poprosila, jestli mě může obejmout a poplakat si. Tak jsem ji pevně stiskl,“ popsal Jérome Cailleaux, jeden ze zasahujících hasičů.

Dívenku i babičkou pozvali hasiči k sobě do zbrojnice a obdržela od nich diplom. Od města zase medaili. I Kalli dramatická příhoda inspirovala. Jednou by se chtěla stát hasičkou.

Tagy: