„Bojím se, mami“ byla poslední slova malé Olivie. U soudu zazněly detaily tragické střelby

V britském Manchesteru začal soud rozplétat případ zastřelení devítileté Olivie Pratt-Korbelové. K tragickému incidentu došlo loni v Liverpoolu, když ozbrojený pachatel střílel po muži, kterého pronásledoval. Kulka ale smrtelně zranila mladou dívku v rodinném domě. V soudní síni nyní zazněly detaily smutné události. Střelec čelí obvinění z vraždy.

Tragédie se stala loni v srpnu. Tehdy matka dívenky Cheryl Korbelová slyšela před svým domem v Liverpoolu podezřelé zvuky připomínající výstřely, a proto se šla podívat, co se děje. Vtom však dovnitř vtrhl muž jménem Joseph Nee. Přestože se mu žena ve vstupu snažila zabránit, nedokázala ho přetlačit. Za ním měl následně do domu vběhnout také Thomas Cashman, který Neeho pronásledoval a vypálil několik výstřelů. Jedna z kulek zasáhla Cheryl Korbelovou do zápěstí a její dcera Olivia byla postřelena do hrudníku. Její zranění se později ukázala jako smrtelná.

„Muž, který byl pronásledován, se násilím dostal do domu. Pachatel za ním vběhl a vypálil několik výstřelů s naprostou lhostejností k dítěti i matce. Rodina přitom neměla nic společného ani s ozbrojeným pachatelem, ani s mužem, který jako první vnikl dovnitř,“ konstatovala britská policie podle webu The Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Masakr v Mississippi. Šest lidí během série útoků zabil osamělý střelec, policie ho zatkla

Soudkyně Amanda Yipová po únorovém předběžném slyšení uvalila na Cashmana vazbu, informoval web The Guardian. Minulý týden pak začal soudní proces. „Tento případ je o bezohledném pronásledování, Thomas Cashman chtěl zastřelit Josepha Neeho bez ohledu na ostatní,“ sdělil advokát postižené rodiny David McLachlan u soudu podle BBC.

Olivia přišla o život zřejmě souhrou nešťastných náhod. „Cheryl řekla: Vzpomínám si, jak jsem se otočila a uvědomila si, že Olivia je přímo za mnou, protože zřejmě sešla ze schodů, když slyšela hluk,“ citoval McLachlan podle webu Sky News výpověď matky zastřelené Olivie.

Oliviin starší bratr Ryan Korbel pak podle soudu upřesnil, že jeho sestra seběhla ze schodů, přičemž křičela: „Mami, já se bojím.“ Její sestra Chloe Korbelová prý zaznamenala, jak matka volá, že Olivia byla postřelena.

Kromě obvinění z vraždy Olivie čelí Thomas Cashman také obvinění z pokusu o vraždu Neeho, úmyslného zranění Oliviiny matky a ze dvou případů držení střelné zbraně s úmyslem ohrozit život. Cashman ale všechna obvinění odmítá. Očekává se, že soudní proces bude trvat přibližně čtyři týdny.

Tagy: