Putin ze mě vysál veškerou energii. Co odhaluje údajný blog prezidentovy exmanželky?

Tým politického opozičního aktivisty Alexeje Navalného měl objevit tajný blog exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina. Z něj vyplývá, že Ljudmila Očeretná mohla být ve vztahu nešťastná. V příspěvcích se měla ptát na rady, jak zvládnout partnerské hádky, či dokonce rozchod. Putin z ní údajně „vysál veškerou energii“. V některých příspěvcích se vyjadřovala také k ruské politice.

Známý kritik ruského prezidenta Alexej Navalnyj si momentálně odpykává trest ve vězení. Jeho tým ale stále pracuje a nyní přišel s informací, že objevil tajný blog bývalé manželky ruského prezidenta Ljudmily Očeretné. Na něm měla být aktivní již od roku 2006, kdy pod pseudonymem Illenaa zveřejnila první příspěvek.

Jestli skutečně jde o profil bývalé první dámy Ruska, se nedá potvrdit. Navalného tým ale popsal několik podobností, které naznačují, že skutečně jde o Ljudmilu Očeretnou. Z informací na profilu s názvem „Illenaa“ totiž vyplývá, že uživatelka má dvě dcery, z nichž jedna je tanečnice, pochází z Petrohradu, kde studovala filologii, vlastní psa rasy toy pudl a při pobytu v Hamburku navštívila striptýzovou show. „Jsou tam opravdu malé detaily, které naprosto vylučují jakoukoli náhodu,“ uvedli lidé z týmu Alexeje Navalného podle webu Newsweek ve zprávě.

Lze tak předpokládat, že pod pseudonymem Illenaa opravdu vystupovala Putinova bývalá manželka. Ve svých příspěvcích psala, že se „nudí a nemá co na práci“. Údajně se proto snažila najít si novou zábavu. Tou byla například jóga či psychologie. Ani u jedné činnosti ale nezůstala. Svěřila se také, že někdy spí až do 17 hodin.

Navalného tým dále informoval, že profil je „zahlcen pseudopsychologickými online testy“, v nichž se vyskytují témata jako „Jaké tetování by se vám hodilo?“, „Jak vypadá vaše krása“ a „Jaký druh pití jste podle vašeho sexuálního života?“.

Mnohdy ale zveřejňovala i podrobnosti o životě s Vladimirem Putinem. Z příspěvků vyplývá, že jejich manželství nebylo šťastné. V jednom dokonce uvedla, že „z ní manžel vysál veškerou energii“. V listopadu roku 2006 pak měla vyhledávat rady ohledně zvládání hádek a rozchodu. Její vztah s ruským prezidentem přitom skončil až v roce 2013, po 29 letech společného života.

Mimo osobních problémů se v některých příspěvcích Očeretná vyjadřovala také k politice. Například  22. prosince 2007 v příspěvku s názvem „Matička Rus“ uvedla, že „nějaký parchant napsal, že Rusko čeká krize... lži! Rusko čeká skvělá budoucnost a prosperita“. Jiný uživatel v komentářích ale s jejím názorem nesouhlasil a předpovídal, že „vypukne válka“ a že „budou hledat zrádce a používat lidi jako potravu pro děla“, což by podle zprávy Navalného týmu mohlo naznačovat válku na Ukrajině, ve které Ruské síly utrpěly velké ztráty. Očeretná následně Rusko hájila a označila jeho politiku za „nezávislou a efektivní“.

Tagy:
Vladimir Putin Hamburk energie Petrohrad Rusko blog Prezident Ruska Alexej Anatoljevič Navalnyj ruská invaze na Ukrajinu Ljudmila Očeretná