Manželka prosila o pomoc marně. Po zemětřesení v Turecku zemřel i fotbalový brankář

Jednou z více než 11 tisíc obětí zemětřesení v Turecku a Sýrii je i gólman Ahmet Eyup Turkaslan, který chytal za druholigový klub Yeni Malatyaspor. Svět se nadále strachuje navíc o jiného fotbalistu, a to Christiana Atsua.

Dvě zemětřesení o síle 7,8 a 7,5 Richterovy stupnice zasáhla jižní Turecko v pondělních časných ranních hodinách. Osmadvacetiletý Turkaslan zemřel poté, co se zřítila budova, v níž bydlel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ptáci v Turecku věštili příchod zkázy, ukazuje video. Zemětřesení pomohlo radikálům z IS

„Bohužel náš Ahmet je mrtvý. Nyní našli jeho bezvládné tělo. Bohužel nežije,“ vzkázal hlavní trenér Malatyasporu Yilmaz Vural.

„Náš brankář, Ahmet Eyup Turkaslan, zemřel, když zůstal v troskách domu. Odpočívej v pokoji,“ stojí v prohlášení zveřejněném na oficiálním twitterovém účtu klubu z turecké 1. Lig, druhé nejvyšší soutěže.

Manželka oběti ještě před tragickým nálezem prosila na sociálních sítích o pomoc. „Je to velmi špatné, prosím, pomozte. Leží pod troskami třicet hodin. Nikomu se nedaří ho vytáhnout, nepomáhají ani jeřáby.“

Nezvěstným nadále zůstává Christian Atsu, křídelní útočník nyní patřící Hataysporu. Původní zprávy o jeho vyproštění ve středu vyvrátil agent Nana Sechere. „Asi si dokážete představit, jak je to pro jeho rodinu zničující. Děláme všechno pro to, abychom ho našli,“ napsal na Twitteru.

Pátrání po muži, který ani ne 24 hodin před zemětřesením vstřelil vítězný gól v nastaveném čase utkání proti Kasimpase, potvrdil také ředitel Hataysporu Volkan Demirel. „Stále nevíme, kde by mohl být. Nevíme vůbec nic. A nejde o případ, že by ho převezli někam jinam. Zatím ho nevyprostili,“ citovala ho agentura Reuters.

Tagy:
smrt zemětřesení Turecko Twitter oběti zřícení fotbal sport Turecko Christian Atsu Yeni Malatyaspor Ahmet Eyup Turkaslan Volkan Demirel Ahmet Eyüp Türkaslan