MAPA: Jídla do stovky po celém Česku. Na Zlínsku se dá levně najíst i na základní škole

Kde se na Zlínsku najíst do sto korun?

Obědy do stovky: Zlínsko

Na některých místech v Česku lze stále najít restaurace, v nichž nabízejí oběd za méně než 100 korun. Štáb CNN Prima NEWS byl tentokrát úspěšný v Kroměříži a Fryštáku na Zlínsku. Najíst se tu dá například i na základní škole. Na další restaurace, kde se dá pořídit oběd do stokoruny, se podívejte na MAPĚ níže v textu.

Rajská polévka, znojemská hovězí, pečené kuře a porce přes celý talíř. Takhle vypadá oběd v kroměřížské jídelně. „Každý den k nám přijdou zhruba dvě stovky zákazníků, s tím, že sto až sto dvacet sem chodí z areálu a těch osmdesát je z veřejnosti,“ popsala pro CNN Prima NEWS vedoucí provozu jídelny QuickDeli v Kroměříži Veronika Holčíková.

ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLEDNĚ: Podívejte se na velké zlevňování. Padají ceny másla, cukru nebo mouky

V jídelně dostanou lidé polévku, hlavní jídlo s přílohou, kompot a ještě nápoj. A všechno je do sta korun. „Výběr máme ze čtyř menu, s tím, že jednička bývá taková ta klasika, řízky, svíčková, vepřová plec, zelí knedlík. A máme menu číslo čtyři, a to je většinou zdravá verze,“ doplnila Holčíková.

Na další restaurace, kde se dá najíst do stokoruny, se podívejte na MAPĚ:

Zdá se, že jídelny prožívají nový čas s moderním a zdravým jídlem. Stejně tomu je i v jídelnách školních, jako například v základní škole Fryšták. I sem můžou na oběd lidé z venku. „Je to přínos, že se tady stravují třeba důchodci. Chodí sem i bývalí učitelé, kteří tu dříve učili. Je to takové zpestření pro ně,“ řekla pro CNN Prima NEWS vedoucí školní jídelny ZŠ Fryšták Renata Jašková.

I tady zaplatí dospělí strávníci za oběd necelou stokorunu. Rajská polévka je hit, který nechybí ani tady ve výběru. Jako hlavní jídlo se pak podávaly škubánky s mákem.

Dále nám můžete posílat své tipy, kde je možné si levně pochutnat, a to na adresu zprávy@iprima.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA: Obědy do stovky nabízí i Morava. Podívejte se, kam zajít na levné zabijačkové hody

Tagy: