MAPA: Najíte se na Zlínsku stále do stovky? Po čase jsme zkontrolovali levné restaurace

Obědy do stovky

Reportéři CNN Prima NEWS tentokrát nezamířili během seriálu Obědy do stovky do nových restaurací, ale znovu navštívili tři restaurace, kde natáčeli před několika měsíci. Dokázaly si podniky s odstupem času udržet kvalitu i cenu a jsou stále oblíbeným místem místních jedlíků? To zjišťovali reportéři ve Zlínském kraji.

„Kontrola“ redakce CNN Prima NEWS začala nedaleko centra Uherského Brodu. Od poslední reportáže podnik lehce zdražil. Přesto si tady stále dáte za hlavní jídlo a polévku za velmi lidovou cenu, a to 105 korun.

K TÉMATU: Drahé vybavení na lyže nahrává půjčovnám, praskají ve švech. Cenový rozdíl je značný

„Ke zdražení o pět korun jsme sáhli kvůli vyšším cenám energií. Také se celkově zvýšily náklady. Návštěvnost ale zůstává, ba naopak je ještě větší,“ popsal provozovatel Břetislav Machala.

Za 105 korun dostanete třeba vepřový plátek s hranolky, hovězí guláš s knedlíkem nebo fazole s vajíčky a pečivem. Polévka je samozřejmě součástí menu. Hosté si například guláš velmi pochvalují.

Obědy pod sto korun se nepodařilo udržet ani v jídelně na okraji Zlína. V současné době tady nabízí šest hlavních chodů od 109 do 119 korun. „Zdražují se suroviny a energie,“ připustil manažer David Forgáč. Přesto poznamenal, že jejich ceny jsou „ve srovnání s konkurencí stále dobré“.

Hitem úterý byly vepřové výpečky s bílým zelím a knedlíkem za 109 korun. „Je to výborné. Chodíme sem pravidelně, nemá to tu chybu,“ chválí si hosté.

Tajemství obědu do 100 Kč je množství, říká majitel jídelny

Ceny pod stovku ale dokázali udržet v Jídelně Plhák ve zlínské Bartošově čtvrti. Každý den tady nabízí dvě jídla za 95 a jedno jídlo za 99 korun. V ceně je i polévka. Podle majitele Jana Plháka je základ v množství.

„Když vaříte tisíc obědů, je to velký rozdíl, než když vaříte dvě stě. Musíte rozpočítávat úplně jinak,“ přiblížil provoz oblíbeného podniku.

Strávníci si mohli vybrat kuře s rýží, bramborový salát po turecku nebo populární buchtičky s krémem. „Je to bezvadné, chutné a levné. Takovou kombinaci ve Zlíně už neseženete,“ vysvětlil jeden ze zákazníků. Populární je také řízek, na který se prý čekají fronty.

Pokud máte i vy zajímavý tip na místo, kde se dá dobře a hlavně levně najíst, neváhejte nám napsat na adresu obedydostovky@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Štěnice a švábi za vysoké nájmy bytů na Ústecku. Bojíme se i svrabu, říká jedna z obyvatelek

Tagy: