MAPA: Obědy do stovky mají na jihu Čech i v Hradci Králové. V jaké restauraci ušetříte?

Obědy do stovky mají na jihu Čech i v Hradci Králové.

Obědy do stovky: Hradec Králové

V Česku se stále dají najít místa, kde mají levné jídlo. Do stovky se najíte například v Hradci Králové nebo v jihočeských Vodňanech. Zákazníci si stravování pochvalují. Nízké ceny lze podle provozních držet i díky tomu, že jsou ve vlastním a nemusí tak platit nájem.

Například v jedné restauraci nedaleko centra Hradce Králové mají tři meníčka. Jedno z nich je každý den za 99 korun. „Dneska to jsou šunkofleky. Normálně to bývají játra nebo jídla, co jsou levnější na náklady, aby se nám to nějakým způsobem vyplatilo,“ uvedl zástupce vedoucího Hospody pod Strání Adam Řehák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střevní infekce sužují Čechy. Experti radí, jak bolestivé „letní nákaze“ účinně předejít

„Špičkový. Do 150 korun včetně pití, hlavního jídla a polévky, to si myslím, že v Hradci jen tak někdo nenajde,“ sdělil jeden z hostů. „Já sem chodím velmi rád a jsem tady naprosto spokojený,“ dodal další.

Nejčastěji mají hosté zájem právě o nejlevnější menu. „Od nového roku se méně točí pivo, méně se pije alkohol, ale to jídlo naopak neustále roste,“ řekl Řehák.

Mapu dalších míst s cenově dostupnou nabídkou stravování najdete zde:

Místa, kde se lze dobře najíst do stovky, se dají najít i v Jihočeském kraji. Jedno z nich je například ve Vodňanech. „Klasický oběd stojí 98 korun bez polévky, polévka je potom za 22 korun k menu,“ sdělila provozní Restaurace Družba Petra Boušková, která provozuje restauraci už deset let.

I po nárůstu cen energií se dokáží s cenou jídla dostat pod sto korun. A to jak za klasickou českou kuchyni, tak za pizzu. „Je to tím, že jsme vlastně ve svém, neplatíme žádný nájem. To je rozhodující věc,“ řekla Boušková.

„Je jedno, jestli to je svíčková, guláš nebo řízek. Je to furt dobrý,“ popsal jeden z hostů restaurace. „Porce slušný, ceny také,“ dodal další.

Pokud i vy víte o jídelně, restauraci, hospodě nebo bufetu, kde se dá dobře najíst do stovky, posílejte nám své tipy na zpravy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češi objevili kouzlo „zlevněnek“. Expert zmínil data spotřeby a trvanlivosti, čemu se vyhnout?

Tagy: