Marian G. ubodal na brněnské ubytovně kamaráda. Odpyká si deset let za mřížemi

Jaký trest neminul vraha?

Brněnský krajský soud poslal do vězení muže, který podle obžaloby na ubytovně v Brně zavraždil svého kamaráda. Po vzájemné opilecké hádce na něj vytáhl nůž a dvakrát ho bodnul. Za mřížemi si má odpykat deset let.

Jedenapadesátiletý Marian G. měl podle soudu ubodat svého známého nožem. Surový útok se odehrál na ubytovně v Brně-Židenicích letos v květnu.

„Nejméně dvakrát bodl kuchyňským nožem o celkové délce 26 centimetrů s délkou čepele 15 centimetrů tak, že mu způsobil bodnořezné poranění dolní části pravého předloktí a bodnořezné poranění v dolní částí hrudníku, které proniklo do srdce, v důsledku čehož poškozený zemřel,“ sdělil v obžalobě státní zástupce Ivan Hrazdíra.

Mrtvého muže následně v noci našla na chodbě jedna z obyvatelek ubytovny. Místní okamžitě začali spekulovat, co se mezi dvojicí odehrálo. „Oni měli spolu nějakou potyčku. Ten si to chtěl jako s kamarádem vyřídit normálně, ale bohužel mu asi nějak přeskočilo,“ řekl po činu CNN Prima NEWS muž žijící na ubytovně.

Hrozilo mu 18 let vězení

Pobodanému už nedokázala pomoci ani policejní hlídka, která přijela na místo jako první. „Pokoušeli se za použití všech dostupných prostředků i automatizovaného externího defibrilátoru zachránit oběť, což se ani jim, ani záchranářům, kteří dorazili za chvíli, už bohužel nepodařilo,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Marianovi G. hrozilo za vraždu až 18 let za mřížemi. Nakonec ho brněnský soud poslal po dohodě se státním zástupcem do vězení na 10 let.

Tagy: