Marketingový expert o Putinovi: Osamělec napíchaný botoxem, na rukou má dětskou krev

Odborník na politický marketing Oto Klempíř.

Džamila Stehlíková, Oto Klempíř, Dalibor Dědek, Pavel Juříček, Otto Daněk

Vystoupení ruského prezidenta Vladimira Putina na stadionu v Lužnikách před téměř 100 tisíci Rusy skončilo aplausem. Podle odborníka na politický marketing Oty Klempíře je pro Rusy šéf Kremlu vynikající. „Je jako bohatýr, který je zachránil. Pro nás tam ale stál osamělec, který je napíchaný botoxem. Víme, že má na rukou krev dětí, civilistů a nevinných,“ prohlásil v pořadu 360° v reakci na Putinův projev při oslavách připojení Krymu k Rusku. Psychiatrička Džamila Stehlíková s ním souhlasila.

Putin v pátek pronesl projev před téměř 100 tisíci Rusy. Ačkoliv televize Rossija 24 jeho přednes přerušila, údajně kvůli technickým potížím, ze záznamu divákům nabídla i závěrečné ovace. Podle Klempíře je pro Rusy šéf Kremlu vynikající. „Je jako bohatýr, který je zachránil. Pro nás tam stál osamělec, který je napíchaný botoxem. Víme, že na rukou má dětskou krev, stejně jako krev civilistů a nevinných,“ zhodnotil.

Dodal, že s Ruskem se nyní přátelí pouze Čína, a to navíc velmi opatrně. „Připomíná mi to paralelu za Saddáma Husajna, který vlastní lidi poslal do války s Íránem. Jako Putin posílá své kluky do války s Ukrajinou. Vraždí bratrský národ, jako Husajn vraždil Kurdy,“ pokračoval. Pro Rusy je ale Putin neocenitelnou ikonou. „Jinou ani nemají. Lavrov je tygr s lidskou tváří, umí vyjednávat, ale Putin je ten, kdo se nezastaví, jde za vítězstvím a velkoruským snem, který mu lidé věří,“ podotkl.

Stehlíkové projev Putina připomněl norimberský stadion „říznutý SSSR“. „Putin žije v psychóze, bludu, že Západ útočí na Rusko. Je v tak psychotickém stavu, že to je nakažlivé. Jenže zároveň jsou všichni spoluviníci, každý Rus za ty zločiny může. Když spolu jedou v krvavé vlně, tak se z toho nevyvlíknou,“ zdůraznila.

Klempíř následně vysvětlil, proč kromě vlasteneckých písní v Lužnikách zněla i upravená verze písně Born in the USA od Bruce Springsteena. „Je to lehké, Springsteen má přezdívku boss, a ten je vždy jen jeden. Je víc než lídr, boss poroučí. Vybrali si píseň, která je hrdá a emocionální. Někde jste se narodil a to vám nikdo nevezme, hrdě to ponesete až do smrti,“ dodal marketingový expert.

Tagy: