Markovič: Poplatek za vjezd do centra? Lidé se tudy nejezdí projet z plezíru, ale protože musí

Dopravní zácpy v Praze

Poplatek za vjezd do centra situaci nezlepší

Zpoplatnit vjezd do centra Prahy v tuto chvíli nepovažuji za dobrý nápad, zhodnotil ve vysílání CNN Prima NEWS šéfredaktor webu Autosalon.tv Jan Markovič. Poplatek podle něj pouze zkomplikuje situaci obyvatelům, kteří budou muset vymýšlet objízdné trasy a způsobí zácpy v okolních ulicích. Připomněl, že se tam lidé navíc nejezdí projet jako na závodní okruh, ale zkrátka jen protože musejí.

Markovič ve vysílání upozornil na to, že by zpoplatnění centra mělo spoustu negativ. Jedním z nich by bylo například zhoustnutí dopravy v okolí: „Ulice vedle se budou přecpávat auty, která se budou snažit Prahu 1 objet.“ Zdůraznil, že lidé se tam nejezdí projet jako na závodní okruh nebo do lesa, oni tamtudy projíždějí, protože podle něj musejí. „Takže budou projíždět někudy jinudy a ty ulice budou přecpané,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mýtné na Praze 1 se nechystá, bude jen zpoplatněn vjezd do několika ulic, tvrdí Hřib

Problém je třeba v Újezdu, který leží na pomezí Prahy 1 a Prahy 5, proto se ti z Prahy 5 dostanou do situace, kdy budou muset obrovskou oklikou objíždět Prahu 1, a například cesta do Holešovic se jim výrazně zkomplikuje.

Šéfredaktor webu Autosalon.tv rovněž poukázal na to, že situaci v centru to nijak výrazně nezlepší, neboť pro lidi, kteří míří do Pařížské ulice v luxusních autech, nebude problém částku 200 korun uhradit. A újmu pocítí pouze „obyčejní lidé“.

SLEDUJTE: Za vjezd na vybrané komunikace v historickém jádru hlavního města by řidiči měli zaplatit 200 korun

Tagy:
poplatky Zdeněk Hřib Praha 1 Praha 5 Praha doprava Jan Markovič zpoplatnění vjezd do centra