Masakr mezi okupanty v baru. Opilé ruské vojáky vytočili agenti FSB, navzájem se postříleli

Ruští vojáci na cvičení na východě Ruska

Válka na Ukrajině (1.9.2022 9:00)

Web Yahoo News se dostal k interním dokumentům, ze kterých vyplývá, že v ukrajinském Chersonu došlo v červnu k podivnému incidentu mezi ruskými složkami. Agenti Federální služby bezpečnosti (FSB) tam měli obořit na vojáky Moskvy, kteří popíjeli alkohol v tamním podniku. Opilci na oplátku vytáhli zbraně, při potyčce zemřeli tři lidé.

Od počátku ruské invaze na Ukrajinu je Cherson jedním z nejčastěji skloňovaných měst. Lokalitu zabrali Rusové už v prvních dnech bojů, v tomto týdnu pak Ukrajinci oznámili zahájení protiofenzívy s cílem město osvobodit.

Zdroje webu Yahoo News nyní odhalily, že ve městě museli Rusové řešit agresi ve vlastních řadách. K prazvláštnímu incidentu došlo podle záznamů 19. června večer.

Tehdy měli do podniku Food Fuel cafe v ulici Ušakova vstoupit tři agenti ruské zpravodajské služby FSB se jmény Igor Jakubinskij, Sergej Privalov a D. A. Borodin. Skupina uvnitř nalezla dvojici ruských vojáků, kteří nebyli zrovna ve vojenské pohotovosti. Byli totiž opilí. Vojáci se jmenovali Sergej Obuchov a Igor Sudin.

Agenty FSB měl výjev mimořádně rozčílit. Začali proto opilce kárat za to, že se oddávají alkoholu ve vojenské uniformě. Obuchov se ale na služebně výše postavené kolegy obořil, vzal zbraň a vypálil několik nábojů do podlahy.

Ze záznamů incidentu vyplývá, že poté po zbrani sáhl i agent Privalov, to už ale voják Sudin začal po členech FSB střílet svou útočnou puškou AK-74. Nakonec začali pálit prakticky všichni.

Dva agenti Privalov, Jakubinskij a voják Obuchov zemřeli na místě. Borodin a Sudin pak skončili v nemocnici v krymském Sevastopolu.

Incident podle webu Yahoo News jasně ukazuje, v jaké náladě a s jakou morálkou Rusové na Ukrajině bojují.

Tagy: