Masivní výbuch restaurace v Číně zabil nejméně dva lidi. Video ukazuje velkou ohnivou kouli

Nejméně dva lidé zemřeli a více než 20 jich bylo zraněno po výbuchu v obchodě se smaženými kuřaty ve městě Sanhe v čínské provincii Che-pej. Podle místních úřadů mohl explozi způsobit únik plynu, informuje BBC. Americká CNN připomíná, že výbuchy plynu nejsou v Číně ojedinělou událostí.

Na záznamech výbuchu, které kolují po internetu, je vidět velký kouř a trosky rozptýlené na ulici, poškozeny jsou i okolní budovy a auta, píše britská BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Čína se připravuje na Trumpa. Jeho zvolení by Pekingu přineslo výhodu i obří problém

K explozi podle americké CNN došlo ve středu před osmou hodinou ráno tamního času. Výbuch měl také vážně poničit celou čtyřpatrovou budovu a nejméně další tři vážně poškodit.

Obyvatelé žijící v okruhu 500 metrů od místa výbuchu byli evakuováni. Hasiči požár uhasili odpoledne, informuje CNN s odkazem na čínskou státní televizi CCTV.

Dramatický výbuch a jeho následky byly zachyceny na záběrech kolujících na čínské sociální síti Weibo. Je nich vidět velká ohnivá koule vybuchující z několikapatrové budovy a následné obrovské chuchvalce kouře.

CNN připomíná, že Čína v posledních letech zaznamenala řadu smrtelných nehod způsobených únikem plynu. Loni v červnu při výbuchu plynu v restauraci v severozápadním regionu Ning-sia zahynulo 31 lidí. Čínští regulátoři trhu poté vydali podrobné pokyny pro používání plynových spotřebičů a sporáků, aby se podobným událostem předešlo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Výbuch podomácku vyrobené bomby zranil muže na Domažlicku. Ležela v krabici před domem

Tagy: