Matka dívky, kterou opili a týrali teenageři: Dcera chodí na terapii a začne boxovat

Mučená 11letá dívka

Šikana a surový útok na 11letou dívku stále hýbe Slovenskem

Od děsivého incidentu, který se odehrál ve slovenském Miloslavově, neuplynul ani měsíc. Skupina teenagerů tam napadla, opila a svlékla jedenáctiletou školačku Andreu. Celý incident si navíc natáčeli. Matka dívky Katarína nyní v rozhovoru vylíčila, jak se celá rodina po incidentu pomalu snaží vrátit k normálnímu životu.

Andrea se po traumatickém zážitku snaží zaměřit na jiné věci a našla si nový koníček. „Chce se věnovat boxu. Poprosila jednoho trenéra a ten ji vzal, i když jí nejdřív napsal, že děti netrénuje. Doufám, že ji to po týdnu nepřestane bavit. Ale teď byla konečně šťastná. Máme se s ním setkat a zatím bude mít soukromé hodiny,“ sdělila matka webu Nový čas.

Dívka ovšem stále nechodí do školy. „Je doma, není jí doporučeno tam chodit. Chci, aby šla, ale ona nechce. Má problém vůbec vyjít z domu, bylo by těžké ji dostat do školy,“ sdělila matka.

Nikdo se nám neomluvil

Andrea je nyní v péči psychologa, zatím byla na jednom sezení. „Pořád říká, že psychologa nepotřebuje, ale já vím, že ano. Nejdřív se bála, že ji nejspíš označíme za naprostého blázna, ale pak si uvědomila, že jde o něco jiného,“ popsala Katarína.

Rodina aktuálně médiím nevěnuje pozornost a zprávy „si zakázala“. „V současné době nám píše mnoho rodičů s podobnými problémy. Andrejce psali i šestnáctiletí, že byli v minulosti také šikanováni a drží jí palce, aby se z toho dostala. Kamarádka, která se mi rok neozvala, mi zavolala a řekla mi, že její dcera byla před rokem v Lehnici také šikanována a brala prášky,“ prozradila matka Katarína. Dodala, že žádná z rodin dětí, které u incidentu byly, se neomluvila. „Nikdo se nepřihlásil a ani mě nekontaktoval,“ řekla matka.

Případ otřásl Slovenskem

K brutálnímu incidentu došlo letos 2. ledna. Andrea se nechala vylákat o pět let staršími kamarády do opuštěného areálu bývalého zemědělského družstva. Tam do ní začali násilím lít alkohol. Dívka dostala několik facek a kopanců. Školačku měli dokonce vysvléct donaha a fotografovat. Když jedenáctiletá dívka přestala reagovat, skupina zavolala policii a záchranku. Před policisty se přitom snažili zakrýt případné důkazy.

K útokům mezi dětmi v opuštěném areálu mělo docházet i v minulosti. Vyšetřovatel bratislavské kriminálky zahájil v této souvislosti trestní stíhání kvůli ublížení na zdraví a výtržnictví.

Tagy: