Matka v Praze nechala půlroční holčičku v rozpáleném autě. Je úplně hotová, volali svědci

Policisté zachraňovali holčičku z rozpáleného auta.

Matka nechala půlroční holčičku zavřenou v autě na slunci, policisté museli jednat

Nezodpovědná matka přidělala práci pražským policistům. Ve velkých vedrech, které nyní sužují nejen Českou republiku, nechala půlroční dceru zavřenou v rozpáleném autě. Kolemjdoucí žena si opuštěného a v horku evidentně trpícího dítěte všimla a zavolala linku 158. Tím zřejmě zabránila neštěstí.

Žena, která přivolala policii, se v pondělí kolem poledne nacházela v Orlické ulici. Všimla si, že v autě stojícím na přímém slunci je osamocená malá holčička. Rozrušená do telefonu říkala, že je u vozu s jen mírně pootevřeným okýnkem minimálně 15 minut a má o bezprizorní dítě velký strach.

Zhruba do deseti minut byli udivení policisté na místě. Na rozdíl od matky. A tak se vzhledem k tomu, že byla holčička na první pohled zpocená, měla červený obličej a plakala, rozhodli rozbít zadní okénko a nemluvně osvobodit.

Zanedlouho dorazila překvapená matka. Uvedla, že si „na chvíli odběhla něco zařídit a netušila, že by se mohlo něco stát“. Z preventivních důvodů bylo dítě přepraveno do nemocnice na vyšetření.

„Touto cestou bychom rádi apelovali na všechny matky i otce, aby v současných vedrech nepodceňovali možné nebezpečí a pokud je to jen trochu možné, se zamysleli nad možnými následky, jak by je jejich ‚netušení a zařizování‘ mohlo poznamenat na celý život,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Tagy: