Matku a sestru polil benzínem a zapálil. Krutého vraha v řadách vagnerovců dostali Ukrajinci

Ruská žoldnéřská organizace Vagnerova skupina přišla o dalšího z nechvalně proslulých trestanců, kteří chtěli získat svobodu pomocí služby na válečné frontě. Ukrajinci podle svých slov v boji zabili 32letého Romana Lazarčuka. Ten si před válkou odpykával trest za mimořádně krutou vraždu své sestry a matky. Obě totiž polil benzínem a zapálil.

O Lazarčukově smrti informovala ukrajinská agentura Unian. Podle ní byl odsouzený vrah, který se rozhodl vstoupit do služeb vagnerovců, zabit již 17. prosince, ale jeho tělo bylo nalezeno až v nedávné době.

Lazarčuk pocházel z ruského města Doněck v Rostovské oblasti poblíž ukrajinských hranic. Za dvojnásobnou vraždu ho soud poslal za mříže již v roce 2014, svoji matku a sestru podle Unianu tehdy polil benzínem a následně zapálil. Původně si měl odsedět 17 let. Jeho pohřeb se konal ve středu 1. února.

Vagnerovce vede oligarcha Jevgenij Prigožin, který má blízko k ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi. Skupina verbuje zločince kvůli vysokým ztrátám. Odsouzenci údajně dostávají nabídku, že pokud budou v řadách vagnerovců bojovat aspoň půl roku, tak dostanou milost. A je jedno, kvůli jakému zločinu seděli ve vězení.

Tuto možnost se podle všeho rozhodlo využít poměrně velké množství trestanců. Po boku pravidelných žoldáků s vojenskou zkušeností se tak najednou začali objevovat násilníci a vrazi, kteří šli na Ukrajinu bojovat s vidinou získání vstupenky na svobodu.

ČTĚTE TAKÉ: Rusové přejmenovali Volgograd na Stalingrad. Zatím na den, Putin ale připustil i trvalou změnu

Nedávno se o možnost připojit se k vagnerovcům zajímal i Michajl Popkov – nejhorší sériový vrah v dějinách Ruska. Muži, kterému se přezdívá „Angarský maniak“, bylo prokázáno neuvěřitelných 80 vražd. Dvakrát dostal dvojnásobné doživotí v ruském vězení. O jeho zájmu před časem informovala agentura Unian. Prý se ale nepočítá s tím, že by zrovna on mohl vyrazit do bojů na Ukrajinu.

Mezi vagnerovci má být i například kanibal Jegor Komarov. Ten byl zatčen poté, co mu z kufru ukradeného auta vypadlo po nehodě bezhlavé lidské tělo s několika bodnými ranami. U soudu přiznal, že bezdůvodně zabil alespoň jednoho dalšího člověka. Doznal se i k tomu, že snědl části těl obou obětí, protože ho zajímalo, jak budou chutnat.

Tagy:
válka Vladimir Putin vražda vězení vrah Ukrajina Rusko Vagnerova skupina ruská invaze na Ukrajinu Jevgenij Prigožin Michail Popkov