Muka pro matku z Pardubic: 1,5roční syn ji zavřel na balkoně, v bytě si hrál s nůžkami

Chvíle hrůzy prožívala v pondělí v Pardubicích matka 1,5ročního chlapce, který ji v bytě zavřel na balkoně. Bezmocná matka pak několik minut oknem sledovala, jak si její syn hraje s nůžkami. Na pomoc přijeli přivolaní hasiči, kteří ženu z balkonu vysvobodili. Chlapci se díky včasnému zásahu nic nestalo.

Noční můru matka malého chlapce prožívala jen několik minut, přesto musela bezmocně sledovat, jak si její syn hraje s nůžkami skrze okna z balkonu. Na pomoc jí přispěchala jednotka hasičů, kteří se rozhodli do bytu dostat souběžně dvěma cestami.

První vedla z venku pomocí automobilového i nastavovacího žebříku k balkonu, druhá zevnitř. Zde však hasiči narazili na komplikace v podobě bezpečnostních dveří. Nakonec však byly obě cesty úspěšné a ženu se podařilo z balkonu vysvobodit.

Na celé akci byla nejdůležitější rychlost. V rukou malého chlapce byly nůžky skutečně nebezpečné. Vše však mělo šťastný konec, chlapci se nic nestalo. Malý rošťák od záchranářů dostal plyšovou hračku dráčka Záchranáčka a hasiči věří, že matka svému synovi bude dlouho připomínat, že se maminka na balkoně nezavírá.

Tagy: