Matthew Perry si krátce před smrtí koupil luxusní dům. Jak jedna z jeho rezidencí vypadá?

Herec Matthew Perry, který v sobotu náhle zemřel ve věku 54 let, si díky roli v seriálu Přátelé vydělal nemalé peníze a mohl užívat luxusu. Ještě v květnu kupoval dům v hodnotě přes 100 milionů korun, dostal na něj slevu, protože ještě rok předtím stál o několik milionů více. Nevlastnil ale jen toto sídlo, smrt našel v druhé své haciendě na pobřeží, jak informovala americká média.

Herec Matthew Perry, představitel Chendlera Binga z populárního seriálu Přátelé, který v sobotu náhle zemřel, si uměl užívat luxusu. Například 31. května 2023 si pořídil nový příbytek v Hollywood Hills za necelých 5 milionů dolarů, tedy asi za 116 milionů korun.

K TÉMATU: Matthew Perry jako Chandler Bing. Připomeňte si jeho nejvtipnější momenty z Přátel

Jak informoval web architecturaldigest.com, jde o dům z poloviny století, který se nachází na svažitém pozemku o rozloze 2 566 metrů čtverečních a nabízí tři ložnice a čtyři koupelny. Perry si obydlí pořídil se slevou. Původně totiž bylo v září 2022 nabízeno za necelých 6 milionů dolarů, tedy zhruba 140 milionů korun. Podle informací zmíněného webu vlastnil Perry také moderní dům v Pacific Palisades za 6 milionů dolarů s neuvěřitelnými výhledy na oceán, kde také zemřel, jak píše server ABC 7 Chicago.

Peníze z Přátel

Života v luxusu si mohl užívat i díky rolím v Přátelích. Podle webu celebritynetworth.com vlastnil čisté jmění ve výši 120 milionů dolarů (asi 2,8 miliardy korun podle současného kurzu). Například za jednu epizodu Přátel si zprvu každý člen hereckého týmu vydělal 22 500 dolarů, tedy něco málo přes půl milionu korun.

Se stoupající popularitou seriálu ale jejich plat rostl. Například v páté sérii už to bylo 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun) za epizodu a v deváté a desáté sérii dokonce milion dolarů (tedy 22 milionů korun) za jeden díl. „Když to všechno sečteme, každý člen štábu seriálu Přátelé si jen na základním platu vydělal přibližně 90 milionů dolarů (přes dvě miliardy korun), a to před započtením bonusů,“ uvedl zmíněný web.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázní spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayeková, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise.

Tagy: