Medvěd urval lovci kus tváře. Jeho masem jsem naplnil tacos, popsal muž „sladkou pomstu“

Lovec Pär Sundström ze Švédska měl v srpnu namále, jen o vlásek přežil útok medvěda. Z děsivého setkání si odnesl jak poraněný obličej, tak i plnou lednici, informuje Daily Mail. Jako bolestné si tak může s rodinou dopřát takové pochoutky jako medvědí tacos, kebab či guláš.

Dvaačtyřicetiletý Švéd Pär Sundström utrpěl vážná zranění poté, co ho loni v srpnu při lovu v horách napadl medvěd a zakousl se mu do tváře, informuje Daily Mail. Lovec útok přežil jen díky svému synovi Evertovi, který zvíře udeřil do hlavy. „Strašně jsem se rozčílil a přitom si řekl, že musím něco udělat. Dělám karate, tak jsem se rozběhl a co nejsilněji jsem medvěda udeřil sevřenou pěstí do hlavy. Pak už si nic nepamatuji,“ popsal syn.

ČTETE TAKÉ: Brutální útok medvěda na Slovensku: Muž přežil díky hlasité reakci manželky, říká záchranář

Rozzuřené zvíře se na Everta vrhlo, zakouslo se mu do ruky a házelo s ním jako s hadrovou panenkou. To však zraněnému Pärovi dalo dostatek času na to, aby popadl svou pušku a z bezprostřední blízkosti medvěda zastřelil.

„Musel jsem počkat na správný úhel, abych mohl vystřelit, aniž bych riskoval, že zasáhnu Everta,“ sdělil Pär. Teprve poté si uvědomil skutečný rozsah svých zranění.

Napadení lovci byli letecky převezeni do nemocnice, kde Sundström podstoupil řadu operací obličeje a Evertovi lékaři ošetřili poraněnou ruku.

Kolegové zraněných lovců v lese po incidentu zůstali, aby medvěda zpracovali. Osekali z něj tolik masa, že naplnili mrazák na několik měsíců a nyní tvoří důležitou součást rodinného jídelníčku, píše Bild. Rodina medvědím masem naplnila tacos, udělala z něj kebab a uvařila guláš. „Naplnit tacos masem medvěda, který mě kousl do obličeje, byla v mých očích opravdu ta nejsladší pomsta,“ řekl Sundström.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sražený medvěd může skončit jako vycpaný exponát. Řidič z místa ujel, zvíře nechal trpět

Tagy: