Meghan nechtěla být na pohřbu středem pozornosti. S Philipem měla zvláštní pouto

Meghan Markleová, princ Harry, princ Philip

Speciální vysílání: Vše o posledním rozloučení prince Philipa (zdroj: CNN Prima NEWS)

Princ Harry odletěl do Londýna bez těhotné manželky Meghan Markleové, aby se zúčastnil pohřbu svého dědečka prince Philipa. Ten zemřel v pátek ve věku 99 let. Vévodkyně podle osoby sobě blízké zůstala v Kalifornii, protože na pohřbu nechtěla být středem pozornosti. Prince prý ale zbožňovala a měli zvláštní pouto, napsal Daily Mail.

I když se těhotná vévodkyně odmítla vrátit do Londýna s manželem Harrym, aby se zúčastnila pohřbu prince Philipa, osoba jí blízká řekla Daily Mailu, že prince zbožňovala a že měli zvláštní pouto. Jeho pohřbu se prý ale zúčastnit nechtěla, aby nebyla středem pozornosti.

Meghan mohla za svým manželem Harrym do Velké Británie odletět později, ale nejmenovaný zdroj Daily Mailu sdělil, že Meghanina matka Doria nechtěla, aby její dcera během těhotenství cestovala.

„Doria trvala na tom, aby Meghan zůstala doma a podporovala Harryho na dálku. Stejně jako Harry i Doria vévodkyni chrání a nechce, aby ohrožovala své zdraví. Stres je poslední věc, kterou Meghan teď potřebuje.“ Mluvčí Buckinghamského paláce už dříve informoval, že Meghan doporučil její lékař, aby v těhotenství necestovala.

Vévodkyně prý také řekla, že je vhodná doba na to, aby Harry napravil vztah se svým bratrem a otcem. „Meghan řekla, že v těchto dobách by se rodina měla spojit. Podle ní by to princ Philip chtěl. Je ochotna odpustit a jít vpřed,“ dodal nejmenovaný zdroj.

Její účast na pohřbu prince Philipa prý nezmění vztah vévodkyně s královnou Alžbětou II. „Královna chápe její nepřítomnost a chtěla by, aby Meghan zůstala zdravá a v bezpečí kvůli svému dítěti,“ uvedla osoba blízká vévodkyni.

Harry do Londýna přiletěl v neděli

Princ Harry do Velké Británie přiletěl v neděli. Je to poprvé, kdy se vrátil domů od doby, kdy se vzdal své pozice v královské rodině i od rozhovoru pro americkou CBS. Poprvé od té doby se také setkal se svým bratrem princem Williamem a otcem princem Charlesem.

Ke smrti svého dědečka v pondělí prohlásil: „Byl to můj děda, mistr grilování, legenda škádlení a drzé pravdy.“

Tagy: