Meghan si na focení pro Time vzala šperky za osm milionů. Doplňky byly symbolické

Princi Harrymu a Meghan Markleové se dostalo velké pocty. Královský pár zapózoval na titulní stránce amerického magazínu Time, který pár zařadil mezi nejvlivnější osobnosti světa. A jako každá jiná žena také vévodkyně Meghan na focení pečlivě volila svůj outfit i šperky. Jejich hodnota vám ale vyrazí dech. Dosahovala totiž astronomických 326 tisíc eur, tedy v přepočtu více než osm milionů korun. Každý z klenotů pak v sobě ukrýval určitou symboliku.

To, že Meghan Markleová vybírá šperky s rozumem, už ukázala během březnového interview pro stanici CBS. Na rozhovor s Oprah Winfreyovou si na sebe vzala klenoty v hodnotě 25 tisíc liber, tedy v přepočtu téměř tři čtvrtě milionu korun, a každý z nich v sobě skrýval poselství. A stejně rozvážně vévodkyně ze Sussexu volila i teď. Avšak zatímco minule se pochlubila náušnicemi a řetízkem, tentokrát byly luxusními šperky osázené jen její ruce.

Na levém prsteníčku nechyběl zásnubní prsten, který je vyroben ze žlutého zlata a je osazen diamantem z Botswany a menšími kamínky z Dianiny kolekce. Podle deníku Daily Mail se hodnota prstenu pohybuje kolem 297 tisíc eur (přibližně 7,5 milionu korun). „Malé diamanty na obou stranách prstýnků jsou ze sbírky šperků mé matky, abych se ujistil, že je s námi na této bláznivé cestě společně,“ prozradil dříve princ Harry.

A zatímco několik šperků z Meghaniny kolekce na obálce časopisu Time bylo v minulosti již několikrát vyobrazeno, Meghan přidala ke svým doplňkům také dva dosud neviděné kousky. Prstýnky, které nasadila na malíčky. Na levé ruce měla prsten patřící newyorské značce Shiffon, jehož hodnota dosahuje 890 eur (přibližně 22 518 korun). Jemný prsten Duet Pinky Ring má na konci spirálového vzoru dva diamanty různých velikostí, které mají symbolizovat sblížení dvou žen.

Meghan se možná nechala inspirovat dalšími fanoušky této značky z řad celebrit, mezi něž patří její blízké přítelkyně Michelle Obamová a Serena Williamsová, které byly v minulosti viděny, jak prsten nosí.

Na pravou ruku pak vévodkyně nasadila prstýnek s růžovým diamantem vyrobený na míru. Jeho cena je ovšem prozatím neznámá, píše deník Daily Mail.

V kufru si odvezla i další šperky

Zápěstí vévodkyně ozdobily krásné zlaté hodinky Cartier Tank v hodnotě 19 571 eur, tedy v přepočtu necelých 500 tisíc korun, které Meghan dostala darem od svého manžela Harryho. Tento šperk dříve patřil jeho zesnulé matce princezně Dianě. Vévodkyně ze Sussexu jí tím zřejmě vzdává hold. Právě hodinky už měla Meghan na veřejnosti nasazené nejedenkrát.

Nejedná se přitom o první šperk, který si Meghan po Dianě nasadila. První klenot po zesnulé princezně si veřejně nasadila již v květnu 2018, tedy po svatbě s Harrym. U příležitosti odpolední hostiny si bývalá herečka vzala prsten s akvamarínem, který taktéž patřil Dianě. Poté, co královský pár „utekl“ do USA, se diskutovalo i o tom, že si vévodkyně do kufru přibalila další šperky princezny Diany, a to v hodnotě stovek milionů korun. Princ William se podle zdrojů z paláce velice rozčílil a požadoval, aby Meghan šperky vrátila. To se však nestalo.

Na titulní fotografii nechyběly ani další dva oblíbené doplňky. Zlatý náramek Cartier z kolekce „Love“ v hodnotě 5 871 eur (přibližně 148 tisíc korun), který dostala od Harryho v začátcích jejich vztahu, a zlatý náramek v hodnotě 2 551 eur (přibližně 64 tisíc korun), který navrhla Jennifer Meyerová, manželka herce Tobeyho Maguirea.

Tagy: