Messi by se měl modlit, abych si ho nenašel. Boxer pohrozil hvězdě kvůli nevinnému videu

Argentina měla před duelem s Mexikem nůž na krku. Svůj druhý zápas na mistrovství světa v Kataru musela vyhrát. Dlouho nic, ale pak ten, od kterého se to nejvíce čekalo, vykouzlil přesnou střelu levačkou k tyči. Lionel Messi byl zase jednou hrdinou. Tedy až na mexické výjimky. Třeba takovému několikanásobnému boxerskému šampionovi Canelu Álvarezovi pije krev.

V sobotním duelu na vyprodaném stadionu Lusail se Argentinci dlouho strachovali, že po fiasku se Saúdskou Arábií nevyhrají ani druhý zápas. Až v 64. minutě zavelel Messi svým osmým gólem v kariéře na MS k vítězství. Chvíli před koncem pojistil veledůležitý triumf krásnou trefou Enzo Fernandez po přiťuknutí od sedminásobného vítěze Zlatého míče. I na Messim, jenž už ve fotbale zažil prakticky všechno, byly patrné nezvykle intenzivní emoce.

Velkolepě se slavilo i v argentinské šatně, ze které se na sociální sítě dostala nahrávka. A pro některé Mexičany-patrioty se stala urážlivým materiálem. Pod nohy Messiho byl odložený mexický dres. A hvězda Jihoameričanů i Paris Saint-Germain si v jednu chvíli sundala kopačky a při této činnosti kopnula do trikotu soupeře. To pro některé příslušníky poraženého národa bylo příliš.

Ti nejuraženější tvrdili, že 35letý Messi použil dres na vytření podlahy. A ozvala se i jedna naštvaná mexická celebrita ze světa bojových sportů. „Viděl jsem Messiho, jak uklízí podlahu naším dresem. Měl by požádat Boha, abych si ho nenašel,“ vzkázal drsně Canelo Álvarez, boxer s mistrovskými pásy ze čtyř různých váhových kategorií.

„Stejně jako já respektuji Argentinu, musí on respektovat Mexiko. Nemluvím o zemi jako o celku, jen o tom, co Messi udělal,“ dodal naštvaný Álvarez k údajnému gestu neúcty a pohrdání.

Mnoho lidí nicméně bijci s 58 profesionálními vítězstvími vzkázalo, že reaguje přehnaně. A že situace na videu byla spíše jen náhodou, ne něčím úmyslným.

Tagy:
Mexiko hvězda Saúdská Arábie Lionel Messi Argentina MS ve fotbale fotbal sport Zlatý míč Mistrovství světa v Kataru 2022 argentinská fotbalová reprezentace Paris Saint-Germain FC Lionel Messi Canelo Álvarez mexická fotbalová reprezentace Enzo Fernández