Messi se vrací do Barcelony, přečetl si svět přestupovou bombu. Katalánci ale zatím jen sní

Čas utíká a Lionel Messi už je za polovinou svého kontraktu v Paris Saint-Germain, do kterého loni přestoupil z Barcelony. Z klubu, ve kterém předtím strávil celý profesionální život i část toho mládežnického. Katalánský gigant má navždy rezervované místo v srdci argentinského génia. A teď se objevily zprávy, podle kterých se malý velký muž na milované místo k 1. červenci příštího roku jistojistě vrátí. Ale opravdu?

Bombu do fotbalového světa vypustila argentinská novinářka Veronica Brunatiová. Suše na Twitteru informovala, že počínaje prvním červencovým dnem roku 2023 bude Messi znovu patřit Barceloně. Její příspěvek byl okamžitě masivně „lajkován“ i sdílen.

Vyznění bylo takové, že i samotný hráč už musel učinit jednoznačné rozhodnutí, ne jen nechat jednat agenta – svého otce Jorgeho. Znamenalo by to, že sedminásobný vítěz Zlatého míče se vrátí k Blaugranas zadarmo, protože 30. června mu končí dvouletá smlouva s Paris Saint-Germain.

Barcelonu loni opouštěl v slzách. Odchod totiž v létě 2021 nebyl v plánu, s Katalánci se nejprve domluvil na novém kontraktu. Jenže ekonomické strasti klubu byly tak vážné, že setrvání Messiho nebylo uskutečnitelné, aniž by nedošlo k porušení finančních pravidel španělské La Ligy. Proto zvolil odchod do Francie za starým dobrým kamarádem Neymarem.

Prezident Barcelony Joan Laporta se nyní všemi možnými způsoby snaží problémy zažehnat, čímž zvedá šance, že by se jeden z nejlepších fotbalistů historie mohl vrátit i se svými náročnými požadavky.

Ovšem věci nejsou v tak pokročilé fázi, jak tvrdila Brunatiová. O daleko podrobnější a uvěřitelnější zpravení veřejnosti se postaral nejrenomovanější „přestupový expert“ Fabrizio Romano. Sdělil, že Barcelona skutečně sní o tom, aby se Messiho domácím revírem znovu stal stadion Camp Nou. Zároveň však dodal, že PSG usiluje o to, aby byl Argentinec doma v Parku princů. Hlavně ale konstatoval: „Mohu vám říct, že podle zdrojů blízkých Leovi Messimu stále není s žádným klubem nic dohodnuto.“

Podle Romana zatím nepadla žádná oficiální nabídka, a to ani ze strany Pařížanů. „PSG miluje Leův vliv, zvláště teď v jeho druhé sezoně a chtělo by s ním prodloužit smlouvu. Ale ani v tomto případě se ještě neurodil žádný pakt,“ uvedl vždy dobře informovaný novinář.

Důvod je prostý. Messi se koncentruje to, co se děje teď a čas vyřešit budoucnost teprve přijde. „Teď je v jeho hlavě mistrovství světa v Kataru. Chce se soustředit na sezonu v PSG, chce vyhrát Ligu mistrů a až pak v roce 2023 se rozhodnout, co chce dělat dál,“ upřesnil Romano.

Tagy:
Lionel Messi Barcelona přestup fotbal sport Paris Saint-Germain Joan Laporta Fabrizio Romano