Zásadní předpověď počasí: Deště utichnou. Po velké vodě teploty vystoupají nad 20 stupňů

Soutok hraničních řek Moravy a Dyje.

Počasí 16.9.2024 (6:15)

Během pondělí Česko čeká deštivé počasí zejména v oblasti Jeseníků, Šumavy a Novohradských hor, v ostatních částech republiky budou srážky ubývat, v podstatné části Moravy pak mají začít pomalu klesat či stagnovat hladiny rozvodněných řek. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Během týdne teploty překročí až 20 °C.

V pondělí meteorologové očekávají převážně zataženou oblohu. „Kvůli tlakové níži Boris bude do Česka nadále proudit vlhkost a s ní spojené dešťové srážky. Významnější srážky očekáváme v Jeseníkách a zejména odpoledne v oblasti Šumavy a v Novohradských horách,“ sdělil ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 18 °C.

ČTĚTE TAKÉ: V rozbouřené řece v Broumově se topily tři děti. Zachraňovali je hasiči, v akci byl i vrtulník

Velká oblačnost se v Česku udrží až do úterního rána, kdy na našem území budou doznívat poslední deště a přeháňky, informují meteorologové z ČHMÚ. Přes den se obloha postupně vyjasní a srážky ustanou. Teploměry nám ukáží hodnoty mezi 18 až 22 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Středeční obloha bude převážně polojasná a místy se mohou objevit ojedinělé přeháňky. Denní teploty se budou držet mezi 20 až 24 °C.

Obdobné počasí bude panovat i ve čtvrtek. Obloha zůstane polojasná, ale místy se mohou vyskytovat přeháňky a hrozí i bouřky. Rtuť teploměru se vyšplhá na až 23 °C. Polojasné nebe vydrží i v pátek, kdy se nejvyšší denní teploty budou nejčastěji pohybovat mezi 19 až 23 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Domy zatopené až po střechu. Letecké záběry odhalují rozsah zmaru na Opavsku a Jesenicku

Tagy: