Při srážce vlaků zemřely dvě Slovenky a dvě Ukrajinky. Na místo dorazil zástupce konzulátu

Následky nehody vlaků v Pardubicích

Hasiči zasahující u nehody vlaku v Pardubicích

Mezi čtyřmi oběťmi srážky vlaků v Pardubicích jsou dvě Slovenky, uvedlo slovenské ministerstvo zahraničí. Další čtyři slovenské občanky utrpěly zranění. Mezi oběťmi jsou také dvě Ukrajinky, informovalo ve čtvrtek ukrajinské ministerstvo zahraničí, podle kterého už na místo nehody dorazil zástupce konzulátu z Brna.

Mezi oběťmi srážky vlaků v Pardubicích jsou dvě občanky Slovenska. Ve čtvrtek o tom informovalo slovenské ministerstvo zahraničí, které uvedlo, že to potvrdily české úřady. Další čtyři Slovenky utrpěly při srážce rychlíku a nákladního vlaku zranění, jednu z nich už zdravotníci propustili z nemocnice. Ostatní tři jsou ve stabilizovaném stavu, uvedl slovenský resort zahraničí.

ČTĚTE TAKÉ: Svědci srážky vlaků v Pardubicích: Strašná rána a pak děsivé ticho. Tragédii zachytila kamera

„Podle předběžných informací zahynuli čtyři lidé. Mezi nimi jsou dvě občanky Ukrajiny. Dalších 34 osob utrpělo lehká zranění, ošetřeni byli na místě. Jednotlivé osoby byly převezeny do zdravotnických zařízení ve městech Pardubice a Hradec Králové,“ uvedla již dříve mluvčí konzulární služby ministerstva, jejíž vyjádření citovala ukrajinská média.

V nedávno otevřené železniční stanici Pardubice centrum se ve středu před 23:00 čelně střetl expresní vlak dopravce RegioJet směřující do slovenských Košic a ukrajinského Čopu s nákladním vlakem, který převážel žíravý a vysoce hořlavý karbid vápenatý. Rychlíkem podle hasičů cestovalo zhruba 380 lidí. Jde o nejtragičtější střet dvou vlaků v Česku za téměř 30 let.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Provoz po nehodě v Pardubicích je částečně obnovený: Vlaky jezdí po jedné koleji

Tagy: